
Shutterstock
DOMAĆA MARMELADA od DUNJA! Da cela kuća ZAMIRIŠE na jesen!
Da li ste znali da reč "marmelada" potiče od portugalske reči za dunju "marmelo"? Nekada se, naime, podrazumevalo da je marmelada upravo od dunja... Uživajte!
Sastojci:



3 kg očišćenih neoljuštenih dunja
1 kg šećera
4 veće kisele jabuke (greni smit)


400 ml vode
sok od dva veća limuna
Shutterstock
Priprema:
Iseckane dunje i jabuke staviti u šerpu, dodati šećer, limunov sok i vodu i kuvati 20-30 minuta, dok voće ne omekša, pa propasirati štapnim mikserom. Šerpu vratiti na šporet i kuvati još 10-15 minuta da se marmelada zgusne. Vruću marmeladu sipati u takođe vruće sterilisane tegle.
Uživajte!
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
informer.rs | Sreda, 02. 11. 2022.
-
iće&piće | Ponedeljak, 31. 10. 2022.
-
iće&piće | Nedelja, 30. 10. 2022.