
Printscreen You Tube
UŠTIPCI SA KAJMAKOM! Recept koji će vas vratiti u DETINJSTVO!
Mlečni uštipci na starinski način, najbolje se kombinuju sa kajmakom
Uštipci su omiljeno jelo svih generacija. Spremaju se brzo i lako, a naše bake su nam otkrile trik da u brašno umešaju sodu bikarbonu umesto praška za pecivo, kako bi testo bilo mekano.




Printscreen You Tube
Sastojci:
3 jaja
1/2 kantice kiselog mleka
300-350 grama brašna
1 kašičica sode bikarbone
ulje za prženje
Priprema:
Brašno pomešano sa sodom prosejati. Jaja umutiti sa kiselim mlekom, a zatim lagano u tu smesu dodajte brašno uz neprestano mešanje. Treba da se dobije homogena gusta smesa.


U tiganju zagrejte ulje (sipajte više ulja) pa onda mokrom kašikom ubacujte po malo od smese u ulje. Kada buhtle dobiju zlatkastu boju, vade se. Dobro bi bilo da se buhtle stave na salvetu ili papirni ubrus kako bi se ocedio višak masnoće.
Pripremljeni uštipci mogu da se konzumiraju sa kajmakom, sirom, šećerom u prahu ili džemom.
bonus video:
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
informer.rs | Sreda, 30. 11. 2022.
-
informer.rs | Sreda, 30. 11. 2022.
-
Bakina kuhinja | Utorak, 29. 11. 2022.
-
informer.rs | Ponedeljak, 28. 11. 2022.