UŠTIPCI SA KAJMAKOM! Recept koji će vas vratiti u DETINJSTVO!

Printscreen You Tube

09:43 Recepti 0

informer.rs | 01. 12. 2022.

UŠTIPCI SA KAJMAKOM! Recept koji će vas vratiti u DETINJSTVO!

Mlečni uštipci na starinski način, najbolje se kombinuju sa kajmakom

Uštipci su omiljeno jelo svih generacija. Spremaju se brzo i lako, a naše bake su nam otkrile trik da u brašno umešaju sodu bikarbonu umesto praška za pecivo, kako bi testo bilo mekano.

Printscreen You Tube

Uštipci

Sastojci:

3 jaja
1/2 kantice kiselog mleka
300-350 grama brašna
1 kašičica sode bikarbone
ulje za prženje

kajmak

Priprema:

Brašno pomešano sa sodom prosejati. Jaja umutiti sa kiselim mlekom, a zatim lagano u tu smesu dodajte brašno uz neprestano mešanje. Treba da se dobije homogena gusta smesa.

U tiganju zagrejte ulje (sipajte više ulja) pa onda mokrom kašikom ubacujte po malo od smese u ulje. Kada buhtle dobiju zlatkastu boju, vade se. Dobro bi bilo da se buhtle stave na salvetu ili papirni ubrus kako bi se ocedio višak masnoće.

Pripremljeni uštipci mogu da se konzumiraju sa kajmakom, sirom, šećerom u prahu ili džemom. 

bonus video:


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.