
Shutterstock
NAJLAKŠE LOVAČKE ŠNICLE IKADA! Potrebne namirnice verovatno već imate kod kuće, a ukus je NEPREVAZIĐEN!
Svinjske šnicle, crni i beli luk, šargarepa, paradajz sos i nekoliko začina, biće dovoljni da napravite najukusnije lovačke šnicle
Mnogi su ljubitelji sočnih lovačkih šnicli, ali upravo zbog takvog odličnog ukusa, pomislili biste da se dugo prave.



Međutim, to uopšte nije tako.
Nekoliko osnovnog povrća, malo začina i šnicle i dobićete preukusan ručak:
Potrebno:
- crni luk
- beli luk
- šargarepa
- senf
- 2 kašike ulja
- 500ml paradajz sosa
- 200ml vode
- 200g slanine
- 600g svinjskih šnicli
Mešavina za uranjanje šnicli:
- 3 kašike kukuruznog skroba
- kašičica crvene paprike
- malo soli
- bibera
- majčine dušice
- ruzmarina
- kurkume
Priprema:
Iseckajte luk, šargarepu i slaninu i ostavite sa strane. Šnicle umuljajte mešavinom s obe strane, pa ređajte u pleh. Premažite senfom, pa stavite povrće i slaninu i nastavite da ređate, dok sve ne potrošite. Prelijte uljem, paradajz sosom i vodom i stavite da se peče.


Pecite oko 45 minuta, na 210 stepeni.
Odlično ide uz na primer pire krompir.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Bakina kuhinja | Subota, 03. 12. 2022.