Zapečeni KANELONI sa rikotom i SPANAĆEM! Najbolje iz Italije!

Shutterstock

18:45 Recepti 0

iće&piće | 29. 01. 2023.

Zapečeni KANELONI sa rikotom i SPANAĆEM! Najbolje iz Italije!

Kaneloni su cilindrični tip lazanja, a popularni nadevi uključuju spanać i rikotu ili mleveno juneće meso... Uživajte!

Sastojci: 

12 kanelona
500 g spanaća
400 g rikote
70 g parmezana
čen belog luka
500 ml bešamel sosa
150 g gaude
so, biber, maslac

Shutterstock

Zapečeni kaneloni sa rikotom i spanaćem

Priprema: 

Spanać kratko prodinstati na maslacu sa celim čenom belog luka. Skloniti sa vatre, posoliti i odstraniti beli luk. Spanać iseckati, te pomešati sa rikotom i parmezanom. Dobijenom smesom napuniti kanelone. U vatrostalnu činiju staviti malo bešamela, odozgo složiti kanelone, preliti preostalim sosom i posuti rendanom gaudom. Peći u rerni na 180 stepeni 25-30 minuta. Poslužiti dok je toplo.

Prijatno!


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.