
Shutterstock
Zapečeni KANELONI sa rikotom i SPANAĆEM! Najbolje iz Italije!
Kaneloni su cilindrični tip lazanja, a popularni nadevi uključuju spanać i rikotu ili mleveno juneće meso... Uživajte!
Sastojci:



12 kanelona Shutterstock
500 g spanaća
400 g rikote
70 g parmezana
čen belog luka
500 ml bešamel sosa
150 g gaude
so, biber, maslac
Priprema:
Spanać kratko prodinstati na maslacu sa celim čenom belog luka. Skloniti sa vatre, posoliti i odstraniti beli luk. Spanać iseckati, te pomešati sa rikotom i parmezanom. Dobijenom smesom napuniti kanelone. U vatrostalnu činiju staviti malo bešamela, odozgo složiti kanelone, preliti preostalim sosom i posuti rendanom gaudom. Peći u rerni na 180 stepeni 25-30 minuta. Poslužiti dok je toplo.


Prijatno!
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
informer.rs | Subota, 28. 01. 2023.
-
informer.rs | Subota, 28. 01. 2023.
-
informer.rs | Petak, 27. 01. 2023.