
Shutterstock
LENJA PITA s JABUKAMA! Miris i ukus vašeg detinjstva!
Izvanredno meka i sočna lenja pita koju ćete obožavati, a nadamo se i često praviti, jer vas ništa tako ne vraća u detinjstvo kao njen miris i ukus... Uživajte!
Sastojci:



250 g maslaca
tri jajeta
150 g šećera
50 ml mleka
750 g brašna
prašak za pecivo
vanilin-šećer
Za fil:
tri kilograma jabuka


dve kašičice cimeta

Shutterstock
Priprema:
Jabuke očistiti, izrendati, staviti u šerpu, te dodati šećer i cimet. Kuvati na umerenoj vatri uz mešanje dok ne ispari višak tečnosti, pa skloniti sa ringle i prohladiti. Omekšali maslac mikserom umutiti sa šećerom i vanilin-šećerom, dodavati jedno po jedno jaje i neprekidno mutiti. Umešati mleko i brašno, zamesiti testo, podeliti na dva dela, pa prvu koru razvaljati oklagijom i staviti u podmazan pleh. Odozgo rasporediti fil, prekriti drugom korom i peći u rerni na 200 stepeni 20 minuta, pa još 30 minuta na 180 stepeni.
Uživajte!