LENJA PITA s JABUKAMA! Miris i ukus vašeg detinjstva!

Shutterstock

19:00 Recepti 0

iće&piće | 30. 01. 2023.

LENJA PITA s JABUKAMA! Miris i ukus vašeg detinjstva!

Izvanredno meka i sočna lenja pita koju ćete obožavati, a nadamo se i često praviti, jer vas ništa tako ne vraća u detinjstvo kao njen miris i ukus... Uživajte!

Sastojci: 

250 g maslaca
tri jajeta
150 g šećera
50 ml mleka
750 g brašna
prašak za pecivo
vanilin-šećer

Za fil: 

tri kilograma jabuka

300 g šećera
dve kašičice cimeta

Shutterstock

Lenja pita s jabukama

Priprema: 

Jabuke očistiti, izrendati, staviti u šerpu, te dodati šećer i cimet. Kuvati na umerenoj vatri uz mešanje dok ne ispari višak tečnosti, pa skloniti sa ringle i prohladiti. Omekšali maslac mikserom umutiti sa šećerom i vanilin-šećerom, dodavati jedno po jedno jaje i neprekidno mutiti. Umešati mleko i brašno, zamesiti testo, podeliti na dva dela, pa prvu koru razvaljati oklagijom i staviti u podmazan pleh. Odozgo rasporediti fil, prekriti drugom korom i peći u rerni na 200 stepeni 20 minuta, pa još 30 minuta na 180 stepeni.

Uživajte!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.