PEČENI LOSOS SA ČERIJEM I ŠPARGLAMA! Iako je jelo veoma lagano, veoma je ukusno i sito!

Shutterstock

17:44 Recepti 0

Iće i piće | 29. 03. 2023.

PEČENI LOSOS SA ČERIJEM I ŠPARGLAMA! Iako je jelo veoma lagano, veoma je ukusno i sito!

Malo čeri paradajza, lososa, limuna i još nekoliko namirnica, biće dovoljno da napravite ovo preukusno jelo.

Ukoliko ste ljubitelj lososa, ovaj recept će vam se sigurno dopasti:

SASTOJCI:

  • dve kašike maslinovog ulja
  • 10-12 špargli
  • dve šake čeri paradajza
  • kašika balzamika
  • 400 g fileta lososa
  • pola limuna
  • so, biber, peršun

PRIPREMA:

Špargle oprati, odstraniti donje, korenaste delove, pa staviti u podmazan pleh. Preliti kašikom ulja, posoliti i pobiberiti, te peći u rerni na 200 stepeni desetak minuta. Potom dodati čeri paradajz i filete lososa, preliti balzamikom i preostalim uljem, posoliti i pobiberiti, te vratiti u rernu i peći još 15 minuta. Preliti sa malo soka od limuna i poslužiti.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.