• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubavizdravlje/coolinarika

09.04.2023

08:00

NJOKE u ZELENOM SOSU! Jednostavan, ukusan i zdrav obrok!

Shutterstock

Recepti

NJOKE u ZELENOM SOSU! Jednostavan, ukusan i zdrav obrok!

Podeli vest

Ovaj recept predstavlja ukusnu i jednostavnu pastu koja se priprema od njoka, zelja, pavlake i začina. Zdrava i nutritivna, ova pasta je sjajan izbor za ručak ili večeru, a njeni sastojci su prilično jednostavni i lako dostupni... Uživajte!

Sastojci:

500 g njoka

veza zelja (možete ga zameniti sa spanaćem)

veza peršuna

25 g maslaca

manja glavica crnog luka

1 dl belog vina

šolja pavlake

kašika maslinovog ulja

2 kašike parmezana

morska so i biber

Foto: Shutterstock

Njoke u zelenom sosu

Priprema:

U slanu, kipuću vodu stavite njoke i, kada se skuvaju, ocedite ih i prelijte maslinovim uljem. U većem tiganju tri minuta pržite na maslacu sitno iseckani crni luk, sipajte belo vino i kuvajte dok se tečnost ne redukuje na pola, zatim dodajte pavlaku i kuvajte još pet minuta na umerenoj temperaturi povremeno mešajući. Zelje dobro operite i odstranite drške, stavite ga u blender zajedno sa peršunom i sameljite tako da dobijete fin krem. Pomešajte ga sa ostalim sastojcima u tiganju, posolite, pobiberite i dobro promešajte. Krčkajte sve zajedno još sedam minuta, prelijte preko njoka i na kraju pospite parmezanom.

Prijatno!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija