• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: iće&piće

09.04.2023

16:00

KOLAČ sa POMORANDŽOM i LEŠNICIMA! Posno i slasno!

Shutterstock

Recepti

KOLAČ sa POMORANDŽOM i LEŠNICIMA! Posno i slasno!

Podeli vest

Kombinacija pšeničnog griza, brašna i mlevenih lešnika daje kori bogat, pun ukus i hrskavu teksturu. Sirup od pomorandže i šećera savršeno zaokružuje ukus kolača i dodaje mu nežnu slatkoću... Uživajte!

Sastojci: 

dve čaše (180 ml) pšeničnog griza
dve čaše brašna
čaša šećera

kesica praška za pecivo
100 g mlevenih lešnika
sok od dve pomorandže
čaša kisele vode
tri čaše vode

Za sirup:

sok od dve pomorandže
tri čaše vode
čaša i po šećera

Foto: Shutterstock

Kolač s pomorandžom

Priprema: 

Pomešati griz, brašno, šećer, prašak za pecivo i mlevene lešnike. Preliti vodom, i običnom i kiselom i sokom od pomorandži. Mešajući lepo sjediniti, izliti u pleh i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko pola sata. Dok se kolač peče, spremiti sirup. Skuvati šećer sa sok od pomorandže i vruć preliti preko pečene kore.

Uživajte!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

BRAUNI sa ČOKOLADOM i TIKVICAMA! Veseli, posni zalogaji!
Recepti

BRAUNI sa ČOKOLADOM i TIKVICAMA! Veseli, posni zalogaji!

Ovaj ukusan i sočan kolač od tikvica i čokolade je odličan način da iskoristite tikvice koje možda imate viška. Sastojci poput kakao-praha, ekstrakta vanile i rendane čokolade daju mu bogat ukus, dok se glazura od čokolade savršeno slaže sa slatkim tikvicama...

12.03.2023

18:37

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija