• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.04.2023

12:35

KOLAČ ZA KOJIM JE POLUDEO CEO SVET! Ne košta puno, a lako se pravi (VIDEO)

Printscreen You Tube table diary 식탁일기

Recepti

KOLAČ ZA KOJIM JE POLUDEO CEO SVET! Ne košta puno, a lako se pravi (VIDEO)

Podeli vest

Veoma popularan kolač je slatki sendvič, koji između kora ima jednostavan krem od pavlake, tako da nije skup.

Sastojci:

4 jajeta

40 g brašna
1 kašika kakaoa
40 ml ulja 
45 ml mleka 
65 g šećera 
1 kašika soka od limuna (po želji) 
Za fil: 
120 ml slatke pavlake
1 kašika šećera 

Foto: Printscreen You Tube table diary 식탁일기

Kolač sendvič

Priprema:

Odvojite žumanca i belanca, pa belnaca držite u frižideru dok vam ne zatrebaju. U posudi pomešajte mleko i ulje, pa dodajte prosejnao brašno i kakao.

Sjedinite, pa dodajte žumanca i opet promešajte dobro. Umutite belanca, pa postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Dodajte u kakao smesu i lagano umešajte.

Kalup u obliku kvadrata obložite pek papirom, pa sipajte smesu. Protresite da se izjednači, pa pecite u zagrejanoj rerni na 150 stepeni oko 40 minuta. 

Kada se ohladi isecite na pola, da dobijete dva pravougaonika. Umutite slatku pavlaku sa šećerom i premažite preko jedne kore, pa preklopite drugom. Umotajte kolač u providnu foliju i kratko ohladite u frižideru. Isecite trouglove i služite.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija