• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.04.2023

21:04

NAJBOLJA TORTA SA VIŠNJAMA! Savršena kombinacija voća i krema (VIDEO)

Printscreen You Tube Hearty food

Recepti

NAJBOLJA TORTA SA VIŠNJAMA! Savršena kombinacija voća i krema (VIDEO)

Podeli vest

Ukoliko želite da napravite osvežavajuću poslasticu, onda možete da spremite tortu sa višnjama.

Sastojci:

Za koru:

3 jajeta 
prstohvat soli
75 g šećera
65 g brašna
20 g kakaoa

Za fil:

250 g višanja
40 g šećera
10 g kukuruznog skroba
70 g krem sira
40 g šećera u prahu
150 ml slatke pavlake 

Za dekoraciju:

300 ml slatke pavlake 
50 g šećera u prahu
20 g kakaoa

Foto: Printscreen You Tube Hearty food

Torta

Priprema:

Odvojite žumanca i belanca. Belanca umutite sa prstohvatom soli, pa dodajte šećer i nastavite da mutite dok ne dobijete čvrst šne. Dodajte i žumanca, pa mutite kratko dok se sastojci ne sjedine. Dodajte prosejano brašno i kakao, pa lagano umešajte.

Sipajte smesu u kalup obložen pek papirom i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. U šerpi pomešajte višnje, šećer i skrob, pa kuvajte dok se malo ne zgusne.Umutite krem sir sa šećerom u prahu, pa dodajte slatku pavlaku i sjedinite mikserom.

 Presecite koru na pola, pa jednu premažite debljim slojem fila sa sirom, a onda sipajte višnje. Preko stavite drugu koru, a onda celu tortu premažite preostalim filom.

Ohladite u frižideru pola sata. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, a onda podelite na 2 dela. U jedan dodajte kakao i promešajte. Sipajte smesu u špric za kolače i ukrasite tortu. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija