• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.04.2023

14:00

PROLEĆNA PILETINA SA GRAŠKOM! Lagani ručak za celu porodicu!

Shutterstock

Recepti

PROLEĆNA PILETINA SA GRAŠKOM! Lagani ručak za celu porodicu!

Podeli vest

Evo jedne ideje za lagani, prolećni ručak, bez puno smaranja u kuhinji... Uživajte!

Potrebno je:

2 velika batka i karabatka ili belo meso, po želji
4-5-6 glavica šalot luka
oko 200 ml belog vina ili vode

500 g mlagog graška (ili zamrznutog)
4-5 mlada krompira
2 mlade šargarepe (od povrća možete da dodate i špargle)
2 veze mladog luka
malo maslinovog ulja
40 g putera
kašičica brašna
morska so, biber
sveža majčina dušica

Foto: Shutterstock

Prolećna piletina sa graškom

Priprema:

Meso na jačoj vatri zapecite sa svih strana. Smanjite vatru, dodajte oljuštene glavice šalota, začinite, poklopite i dinstajte dodavajući po malo belog vina dok meso ne omekša. Pri kraju otklopite da ispari eventualna tečnost i stvori se fin i lepljiv sos, piše Ja u kuhinji. Za grašak prodinstajte sitno seckan luk, posolite i dodajte sa sitne kockice seckanu šargarepu. Kad porumeni, dodajte krompir, malo vode i dinstanje nekih 5 minuta, a onda dodajte i grašak. Prelijte vodom tek da ogrezne i kuvajte dok povrće ne omekša. Prek kraj kuvanja dodajte mešavinu omekšalog putera i brašna i kuvajte par minuta, dok se sos ne zgusne. Dosolite, pobiberite i vratite meso da se malo sve zajedno prokrčka.

Prijatno!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija