• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.05.2023

11:30

ĆUFTE SA MIRISOM MEDITERANSKOG BILJA! Ukusni zalogaji sa drugačijom aromom

Shutterstock

Recepti

ĆUFTE SA MIRISOM MEDITERANSKOG BILJA! Ukusni zalogaji sa drugačijom aromom

Podeli vest

Ćufte u paradajz sosu na mediteranski način su neodoljiv, lagan obrok za čiju pripremu vam nije potrebno mnogo vremena.

Uz ćufte na mediteranski način možete poslužiti pire-krompir, pirinač ili testeninu. Recept koji vam predlažemo razlikuje se od drugih  - u pripremi sosa za koristi se bosiljak, origano, i crno vino.

Sastojci:

500 grama mlevenog mesa

1 jaje

parče starog hleba

1.25 dl mleka

1/2 vezice bosiljka

2 glavice crnog luka

4 ćena belog luka

1 kašika origana 

2 kašike ulja

1.5 dl crnog vina

500 ml soka od paradajza

so

biber

Foto: Shutterstock

Ćufte

Priprema:

Prilikom pripreme ćufti najpre hleb potopite u mleko. Zatim iseckajte bosiljak, crni i beli luk. U posudu stavite meso, hleb koji ste ocedili od mleka, polovinu belog luka, jaje, so i biber.  Pokvasite ruke i formirajte loptice od mesa. Stavite ćufte u dobro zagrejano ulje, i ispržite ih. 

Zatim  na istom ulju dinstajte crni luk i preostalu količinu belog luka. Kada luk omekša, dodaje vino, sok od paradajza i začine. Ovaj sos kuvajte desetak minuta na tihoj vatri. 

Poređajte ćufte u vatrostalnu posudu.  Prelijte  ukuvanim sosom od paradajza i zapecite u rerni. Gotove ćufte možete dekorisati iseckanim bosiljkom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija