• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.05.2023

11:25

PROBAJTE AROMATIČNE ĆUFTE OD TIKVICA I ŠARGAREPE Neodoljivi obrok koji se lako pravi (VIDEO)

Printscreen You Tube Chef Jana

Recepti

PROBAJTE AROMATIČNE ĆUFTE OD TIKVICA I ŠARGAREPE Neodoljivi obrok koji se lako pravi (VIDEO)

Podeli vest

Loptice od tikvica i šargarepe se prave malo drugačaije od običnih ćufti i veoma su ukusne.

Kada se oblikuju, ćufte se prvo kratko kuvaju u supi koja ih dodatno omekša, a zatim se prže u u aromatičnom puteru.

Sastojci:

1 tikvica
1 šargarepa
1 crni luk 
200 g hleba
250 ml mleka
100 g jogurta
50 g nutritivnog kvasca
100 g brašna 
1 kašika italijanskog začina
1,5 kašičica belog luka u prahu 
1 kašika limunovog soka
1/2 kašičice sode bikarbone
2 kocke za supu 
Za prženje: 
puter 
2 čena belog luka 
grančica timijana

Foto: Printscreen You Tube Chef Jana

Čufte od tikvica

Priprema:

Najpre u tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk. Kada luk omekša dodajte rendanu šargarepu i tikvicu, pa posolite.

U posudu stavite hleb koji ste iseckali i prelijte mlekom i ispasirajte, pa ostavite da odstoji 5-10 minuta. U tu smesu dodajte italijanski začin, beli luk u prahu, so, biber i nutritivni kvasac.

Zatim dodajte brašno, jogurt, limunov sok i sodu bikarbonu, promešajte, pa dodajte povrće. Dobro izmešajte. Zatim pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru 10 minuta. Zatim oblikujte čufte.

U šerpi rastvorite kocku za supu, pa kuvajte ćufte dok ne isplivaju na površinu. Izvadite i ostavite da se ohlade, a za to vreme u tiganju istopite puter i dodajte čenove belog luka, kao i grančicu timijana. Pržite dok ne dobiju zlatnu boju.

Napomena: Nutritivni kvasac koji se koristi je žute  boje i može se pronaći u obliku pahuljica, granula ili u prahu. Često se upotrebljava kao dodatak jelima, umacima i prelivima. Koristi se kao zamena za sir u veganskoj ishrani.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija