• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: iće&piće

28.05.2023

16:00

KRILCA NA TRI NAČINA, PRSTE DA POLIŽETE Slatko-kisela, sa senfom i medom, ali i parmezanom

Shutterstock

Recepti

KRILCA NA TRI NAČINA, PRSTE DA POLIŽETE Slatko-kisela, sa senfom i medom, ali i parmezanom

Podeli vest

Pileća krilca su savršen vikend (i ne samo vikend) ručak ili večera koji se lako pravi, a ide savršeno uz bilo koju salatu ili prilog. Mi vam nudimo tri predloga... Uživajte!

Slatko-kisela krilca

SASTOJCI:
15 pilećih krilaca
trećina šolje kukuruznog skroba
so, biber

ZA SOS:
kašičica skroba
četvrt šolje maslaca
četvrt šolje meda
dve kašike soja sosa
dve kašike belog vinskog sirćeta
kašika ljutog kečapa
kašika čili sosa
so, biber

Foto: Shutterstock

Slatko-kisela krilca

PRIPREMA:
Pomešati skrob, so i biber, pa dobijenom smesom natrljati pileća krilca. Poređati na pleh obložen papirom za pečenje i peći u rerni na 200 stepeni. U međuvremenu u tiganju na umerenoj vatri otopiti maslac, pa dodati skrob razmućen u dve kašike vode. Umešati med, soja sos, sirće, kečap i čili sos, začiniti po ukusu, te krčkati dok ne počne da se zgušnjava. Krilca prebaciti u posudu, preliti sosom, promešati i odmah poslužiti.

Pečena krilca sa senfom i medom

SASTOJCI:
kilogram pilećih krilaca
tri kašike meda
trećina šolje senfa
dve kašike jabukovog sirćeta
kašika ulja
so, biber, peršun

Foto: Shutterstock

Pečena krilca sa senfom i medom

PRIPREMA:
Krilca oprati, prosušiti ubrusom, pa posoliti, pobiberiti i premazati sa malo ulja. Poređati na pleh obložen papirom za pečenje i peći u rerni na 200 stepeni 40 minuta, uz povremeno okretanje. Pomešati senf, med i sirće, dobijenom smesom premazati krilca, pa vratiti u rernu da se peče još 10-15 minuta. Posuti iseckanim peršunom i poslužiti dok je toplo.

Pileća krilca sa parmezanom

SASTOJCI:
kilogram pilećih krilaca
dve kašičice praška za pecivo
dve kašičice belog luka u prahu
četiri kašike maslaca
pola šolje parmezana
tri čena belog luka
dve kašičice peršuna
so, biber

Foto: Shutterstock

Pileća krilca sa parmezanom

PRIPREMA:
Krilca oprati, prosušiti, posuti praškom za pecivo i belim lukom u prahu, posoliti i pobiberiti, pa poređati na pleh obložen papirom za pečenje i peći u rerni na 200 stepeni 30 minuta, uz povremeno okretanje. U međuvremenu otopiti maslac na umerenoj temperaturi, kratko propržiti sitno sečen beli luk, umešati četvrt šolje parmezana, te sve dobro sjediniti. Krilca premazati dobijenom smesom sa obe strane, posuti preostalim parmezanom i peršunom, pa vratiti u rernu i peći još 20 minuta.

Prijatno!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59