• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Autor: Informer.rs

07.06.2023

19:00

KOJA JE NAJBOLJA PASTA BOLONJEZE? Vrhunski kuvar otkriva kako postići bogat ukus

Shutterstock

Recepti

KOJA JE NAJBOLJA PASTA BOLONJEZE? Vrhunski kuvar otkriva kako postići bogat ukus

Podeli vest

Pasta Bolonjeze, ponos italijanske kuhinje, ispašće baš kako treba ako je pripremate po ovom receptu.

Tajni recept otkriva Stefano Ćila, poznati kuvar koji vodi britanski restoran Bankone. On kaže da za mirisne i ukusne bolonjeze postoji samo jedan precizan recept.

Stefano objašnjava da treba obratiti posebnu pažnju na odabir mesa pri čemu prednost treba da imaju komadi sa malo većim procentom masnoće.

Idealna je mešavina govedine i svinjetine, objašnjava kuvar, a meso treba dinstati barem tri sata kako bi se se razvio prepoznatljiv, bogat ukus.

Špagete su najbolja testenina uz bolonjeze umak. 

Foto: Shutterstock

Bolonjeze

Za špagete bolonjeze potrebno je:

1 kg govedine
250 g svinjetine
1,5 l pasiranog paradajza
200 ml crnog vina
100 ml maslinovog ulja
1 luk
2 šargarepe
100 g celera
grančica ruzmarina
so, biber
testenina

Priprema:

Prilikom pripreme najpre narežite povrće na male kockice pa ga prodinstajte na maslinovom ulju. Dodajte grančicu ruzmarina i kuvajte na srednjoj vatri oko 5 minuta.

Zatim dodajte meso, so i biber, te pojačajte vatru i kuvajte uz povremeno mešanje dok meso ne uhvati boju. 

Uklonite ruzmarin, dodajte crno vino i pustite da alkohol ispari pa dodajte pasirani paradajz i sve kuvajte na laganoj vatri tri i po sata, uz mešanje na svakih petnaestak minuta.

Pri kraju kuvanja skuvajte testeninu, ocedite.

Pomešajte je sa umakom i pospite parmezanom. 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set