• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Informer/J.G.

10.01.2024

06:20

Idealna zimska poslastica! Napravite preukusne čokoladne šišarke (VIDEO)

Instagram/colorful_superfoodie

Recepti

Idealna zimska poslastica! Napravite preukusne čokoladne šišarke (VIDEO)

Podeli vest

Oblikujte braunije, obogatite ih listićima badema, prelijte čokoladom i pospite šećerom u prahu, za sjajne šišarka kolače.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Lanina (@colorful_superfoodie)

 

Sada je idelano vreme da eksperimentišete malo u kuhinji, a verujemo da će vam ovaj naš predlog biti posebno zanimljiv. 

Umesto standardnih brauni kolačića, mogli biste da napravite verziju koja izgleda poput šišarki. 

Predlog za brauni:

200g poluslatke čokolade

125g putera

200g belog šećera

100g žutog šećera

3 jaja

kašičica soli

kašičica ektrakta vanile

120g brašna

50g kakao praha

Priprema:

Premažite tepsiju puterom, pa stavite pek papir i još malo premažite da se ne pomera. 

U šerpu sipajte vodu, pa ostavite da provri. U činiju stavite iseckanu čokoladu i puter, pa je postavite na šerpu, da se istopi i sjedini, pa ostavite da se ohladi.

U drugoj činiji sjedinite beli i žuti šećer, pa postepeno dodavajte jaja, uz mešanje nakon svakog dodavanja. Dodajte so i ekstrakt vanile, promešajte, pa sjedinite sa čokoladnim miksom. Potom dodajte brašno i kakao prah, pa nežno sjedinite. 

Prespite u tepsiju, malo protresite, pa stavite da se peče, na 180 C, tokom 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni. 

Foto: Instagram/colorful_superfoodie

šišarke

Pravljenje šišarki:

1. Uzmite pečenu smesu za kolače i uklonite sve hrskave delove, a zatim formirajte oko 12 konusnih oblika.

2. Stavite listiće badema u i oko šišarki kolačića (pažljivo jer su krhke), tako da šišarka izgleda puna "ljuski".

3. Stavite šišarke na pleh obložen papirom za pečenje i stavite u zamrzivač na 30 minuta.

4. Istopite čokoladne komadiće sa kokosovim uljem zagrevanjem u posudi u mikrotalasnoj oko 30 sekundi, ili na pari.

5. Izvadite šišarke iz zamrzivača i svaku pažljivo premažite otopljenom čokoladom. Stavite kolače od šišarki nazad na papir da se stegnu.

Pospite malo šećera u prahu na vrh za mraziran izgled i uživajte!

 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Sad svi ćute kao zaliveni i kao da se ništa nije desilo! Snimak tajkunu Draganu Đilasu pokvario prljave planove
Politika

Sad svi ćute kao zaliveni i kao da se ništa nije desilo! Snimak tajkunu Draganu Đilasu pokvario prljave planove

U četvrtak uveče Dragan Đilas i Marinika Tepić, shvatajući da Đilasov rejting propada brzinom svetlosti i svesni da narod ne želi da podrži njeno ludovanje na ulici, dolaze na “genijalnu ideju”: da napadnu omladince SNS koji su obavljali redovne stranačke aktivnosti, lepili plakate, a da onda celu stvar predstave kao napad na mučenog Dragana, kako bi ga predstavili kao žrtvu.

22.12.2024

11:20

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set