• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

26.02.2024

16:10

Stari jugoslovenski recept za taranu! Rendano testo kuvano u mleku, ukus koji se ne zaboravlja

Shutterstock

Recepti

Stari jugoslovenski recept za taranu! Rendano testo kuvano u mleku, ukus koji se ne zaboravlja

Podeli vest

Stari jugoslovenski recepti su poznati kao praktični, a preukusni. Zato isprobajte i taranu kuvanu u mleku.

Postoje te neke jeftine poslastice koje su naše bake nekada stalno pravile, a o čijem ukusu se i dan danas govori. Recepti iz Jugoslavije koji su još uvek popularni su koh, tarana. Za njih su potrebni osnovni sastojci, kao što su brašno, jaja, šećer i mleko. Ne postoji domaćica iz bivše Juge koja nije znala recept za taranu. Starinsko i domaćinsko testo koje se renda može da se koristi i u slanim jelima. 

Foto: Shutterstock

 

Sastojci:

3 jajeta 

oko 300 g brašna 

1l mleka

1,5 kesica vanilin šećera

4 kašike šećera

Foto: Shutterstock

 

Priprema:

U šerpu sipajte mleko i dodajte šećer i vanilin šećer. Dok se kuva umesite testo od brašna i jaja, pa pokrijte i ostavite da odstoji nekih 20 minuta. Kada mleko proključa izrendajte testo iznad šerpe. Ostavite još nekih 5 minuta da se kuva na umerenoj temperaturi.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija