• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.08.2024

11:00

Boranija sa piletinom! Najlakše letnje jelo napravite bez zaprške - Obožavaće je i vaši najmlađi!

Shutterstock

Recepti

Boranija sa piletinom! Najlakše letnje jelo napravite bez zaprške - Obožavaće je i vaši najmlađi!

Podeli vest

Kuvana boranija sa piletinom se jako lako priprema, a veoma je ukusna. Napravite sada zdraviju verziju bez zaprške i oduševite sve ukućane.

Jedno od omiljenih letnjih jela na kašiku je definitivno boranija sa piletinom. Ako je spremite na ovaj način, obožavaće je i vaši najmlađi. 

Ono što je najbolje od svega, jeste to da je možete skuvati u malo većim količinama, pa da imate ručak za dva dana i tako sebi uštedite vreme. 

Sastojci: 

500 g boranije
350 g piletine
1 glavica luka
2 šargarepe
svež peršun
malo mirođije
1 kašičica začinske paprike
so, biber

Foto: Shutterstock

 

Priprema:

Prvo u  šerpu sipajte malo ulja, pa propržite sitno secka luk da se zastakli. Šargarepu isecite na kolutove, pa je dodajte i dinstajte sve zajedno oko 5 minuta. Zatim dodajte piletinu isečenu na kockice, nalijte sa malo vode i krčkajte još 10 minuta. Ubacite boraniju sve nalijte da ogrezne, dodajte biber i so, pa kuvajte oko 25-30 minuta. Pred kraj kuvanja pospite sitno seckanim peršunom i mirođijom, po želji stavite jednu kašiku pavlake i služite dok je još vruća.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kina je najveći rizik za američku ekonomiju! Šta to povezuje Ilona Maska i Donalda Trampa?
Live TV

Kina je najveći rizik za američku ekonomiju! Šta to povezuje Ilona Maska i Donalda Trampa?

Kandidat za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp rekao je da bi bio srećan da Elonu Masku da visok položaj u svojoj administraciji ako pobedi na izborima u novembru. Gosti "Otvorenog studija" Informer TV politički konsultant Vlada Dobrosavljević i ekonomista profesor Bojan Dimitrijević komentarisali su ovu vest, ali i analizirali šta to povezuje ova dva preduzetnika.

23.08.2024

20:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Siner hitno reagovao i doveo dugogodišnjeg Novakovog trenera!
Tenis

Siner hitno reagovao i doveo dugogodišnjeg Novakovog trenera!

Italijanski teniser Janik Siner (23) u jeku doping afere odlučio je da napravi određene promene u svom stručnom štabu, a kako navodi dobro upućeni "Eurosport", jedno od novih imena biće doskorašnji saradnik Novaka Đokovića (37), Italijan Marko Paniki (60)!

24.08.2024

10:55

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija