• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.08.2024

06:20

Punjene lepinjice gotove za tili čas! Nadev od mladog luka i ovog sastojka im daje poseban šmek!

Shutterstock

Recepti

Punjene lepinjice gotove za tili čas! Nadev od mladog luka i ovog sastojka im daje poseban šmek!

Podeli vest

Iako tokom jakih vrućina ne volimo dugo da se nalazimo u kuhinji, ovaj recept za lepinjice će vas oduševiti. Gotove su jako brzo jer se peku svega oko osam minuta.

Ne postoji osoba koja ne voli lepinjice punjene nekim zanimljivim nadevom. Sada smo pronašli baš jedan takav zanimljivi recept, koji će vas sigurno oduševiti. 

Lepinjice punjene spanaćem i mladim lukom, mogu biti idealna kombinacija koja će vas odmah zasititi i doneti pravu rapsodiju ukusa. 

Ono što je sada tokom leta veoma bitno, jeste da se jako brzo pripremaju, ali su i veoma lagane za stomak, ako ih ne jedete odmah. 

Sastojci:

1 čen belog luka, vrlo sitno iseckan
100 g spanaća (blanširati i iscediti višak vode)
1 kašika limunovog soka
190 g mladog sira
50 g feta sira
rendana kora i sok od 1/2 limuna
sol i biber po ukusu
250 g gustog grčkog jogurta
180g brašna
1 prašak za pecivo
1 kašika rastopljenog putera

 

 

Priprema:

Prvo u činiju dodajte brašno i jogurt, a zatim počnite kašikom, a zatim prstima spojite testo. Mesite ih luptu oko minut, pa dodajte još brašna ako je potrebno. 

Uzmite drugu činiju i u nju dodajte mladi sir, fetu, seckani blanširani spanać, beli luk, limunovu koricu i sok, so i biber. 

Testo podelite na šest delova, a zatim lagano pobrašnite površinu. Stavite deo testa na površinu i razvaljajte u tanku palačinku. Dodajte 1-2 kašike mešavine sira. Zatim skupite ivice, stisnite, okrenite lepinju i ponovo lagano razvaljajte oklagijom.

Zagrejte tiganj i stavite lepinjice da se sa jedne strane prže oko 3-4 minuta, a zatim ih okrenite na drugu stranu. 

Na kraju ih premažite otopljenim puterom i uživajte. Prijatno! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Rusi bi mogli da upotrebe taktičko nuklearno oružje i bez Putinovog odobrenja u slučaju kolapsa fronta! Ko bude upravljao energentima - kontrolisaće svet!
Live TV

(VIDEO) Rusi bi mogli da upotrebe taktičko nuklearno oružje i bez Putinovog odobrenja u slučaju kolapsa fronta! Ko bude upravljao energentima - kontrolisaće svet!

Brojna žarišta trenutno postoje širom sveta. Jedna bukte, druga tinjaju, a treća se tek pripremaju. Kakva je situacija na frontu u Ukrajini, ali i na Bliskom istoku, kao i kakva ratna dešavanja se odvijaju širom planete komentarisali su ekspert za energetiku profesor dr Dragan Škobalj i Mihajlo Olujić iz Centra za društvenu stabilnost tokom gostovanja u "Ratu uživo".

16.08.2024

22:28

Hrvati hoće da izbrišu bilo kakvo sećanje na Republiku Srpsku Krajinu! Hapšenje advokata Berića je još jedan dokaz da je pravosuđenje etnički motivisano! (VIDEO)
Live TV

Hrvati hoće da izbrišu bilo kakvo sećanje na Republiku Srpsku Krajinu! Hapšenje advokata Berića je još jedan dokaz da je pravosuđenje etnički motivisano! (VIDEO)

Srpski advokat Nemanja Berić osuđen je na 15 dana zatvora u Hrvatskoj, u Prekršajnom sudu u Šibeniku, zato što je na svom Fejsbuku objavio snimak na kom se vidi kako u automobilu peva pesmu o Kninu "Do Dinare niđe ne stajem", što je kod hrvatskih sudskih vlasti ocenjeno kao kršenje javnog reda i mira, te širenje mržnje i nacionalne netrpeljivosti. Tim povodom, gosti "Info dana" Informer TV bili su predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta i Aleksa Grubešić iz Centra za društvenu stabilnost.

16.08.2024

16:21

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija