• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.10.2024

11:00

Preukusne španske enčilade su prava gozba! Sva čula će uživati

Shuterstock

Recepti

Preukusne španske enčilade su prava gozba! Sva čula će uživati

Podeli vest

Enčilade, zapečene tortilje punjene piletinom i sirom, su veoma ukusne, a prave se lako i brzo.

Postoji nekoliko različitih verzija enčilada. Ovaj način pripreme enčilada je veoma popularan. Veoma ukusno jelo idealno je posluženje kada dođu gosti. 

Sastojci:

osam velikih kukuruznih tortilja
600 grama pilećih prsa
dve kašike maslinovog ulja
dve svee crvene paprike srednje veličine
jedan luk srednje veličine
300 grama kukuruza iz konzerve
so, biber i ljuta paprika
200 grama iyrendanog sira
Za sos:
dve velike kašike maslinovog ulja
dve velike kašike glatkog brašna
400 ml supe od povrća
100 ml pasiranog paradajza
jedna kašika mlevene ljute paprike
dve kašike slatke mlevene paprike
jedna kašika belog luka u prahu
pola kašike sušenog origana
so po želji

Foto: Shuterstock

 

 

Priprema:

Preporučuje se da prvo započnete s pripremom sosa koji možete napraviti i dan ranije Yagrejte supu  u posebnoj posudi, a na srednje jakoj vatri u drugoj posudi zagrejte ulje. Dodajte brašno i mešajte dva minuta. Kada brašno požuti dodajte ljutu i slatku papriku, beli luk i origano i mešajte još jedan minut.

U posudu dodajte zagrejanu supu. Dodajte pasirani paradajz, posolite i ostavite sos da se kuva 10 minuta. Nakon toga ga probajte i po potrebi posolite ili začinite  začinima po želji.

Za ostatak jela očistite papriku, operite je i isecite na kockice. Operite piletinu i isecite na kockice, a zatim na srednje jakoj vatri dinstajte luk pet minuta. Dodajte papriku i kuvajte dok ne omekša, a zatim u to dodajte piletinu. U jelo dodajte so, biber i malo ljute paprike, po želji, kao i kukuruz. Sve zajedno kuvajte 10 minuta dok piletina ne bude potpuno kuvana.

Na svaku tortilju stavite jednu do dve kašike sosa, piletine i izrendanog sira. Umotajte tortilje, pa ih stavite u tepsiju. Kada pripremite sve tortilje, prelijte ih sosom i pospite ostatkom izrendanog  sira. Pecite 20 minuta na 180 stepeni.

Foto: Shuterstock

 

Tortilje možete i sami da napravite, i to sa samo tri sastojka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Džet set

Srbija