• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: informer

11.11.2024

08:00

Savršena pržena slavska svinjetina! Uz jedan trik postaje meka i slasna poput putera

Shuterstock

Recepti

Savršena pržena slavska svinjetina! Uz jedan trik postaje meka i slasna poput putera

Podeli vest

Pržena svinjetina sa povrćem i ukusnom salatom je idealna za ručak, ali ako je napravite pomoću jednog trika biće savršeno mekana.

Trik za prženu svinjetinu je u tome da komade svinjskog stomaka isečete, uvaljate u brašno i zatim pre prženja ubacite u kiselu vodu. Tek nakon potapanja u kiselu vodu počnite da ih pržite. Biće savršeno mekani. 

Foto: Shuterstock

 

Sastojci:

  • 1 kg svinjskog stomaka, paufleka
  • 200 ml kisele vode
  • 250 g brašna
  • 2 luka
  • 4 čena belog luka
  • 15 g đumbira
  • 5 g soli
  • 4 g paprike u prahu
  • 30 ml sojinog sosa
  • 20 g kečapa
  • 5 g crnog bibera u zrnu
  • 400 ml vode

Za salatu:

  • 1 žuta paprika
  • 15 g peršuna
  • 20 ml limunovog soka
  • 15 ml ulja
  • 2 g soli
  • 1 crveni luk
  • 500 ml tople vode

Foto: Shuterstock

 

Priprema: 

Da biste napravili ovu mekanu svinjetinu, prvo je isecite na komade. U jednu činiju sipajte brašno, a u širu čašu sipajte kiselu vodu. Zagrejte tiganj sa uljem. Svaki komad svinjetine uvaljajte u brašno pa ubacite u čašu vode. Prebacite na tiganj i pržite. Prebacite meso na tanjir.

Iseckajte dva luka na trake i počnite da ga pržite u tiganju u kome ste pržili meso. Potom sitno iseckajte beli luk i ubacite i njega u tiganj da se prži, mešajući. Vratite meso u tiganj sa lukom i promešajte. Iseckajte đumbir, i dodajte mesu. Sipajte papriku, sojin sos, kečap i zrna bibera. Mešajte dok se krčka. Dolijte 400 ml vode i kuvajte poklopljeno 40 minuta. 

Napravite salatu tako što ćete iseckati papriku i peršun. Iscedite limun i sve zajedno sipajte u činiju. Dodajte ulje i so. Iseckajte crveni luk, ubacite ga u cediljku i prelijte sa 500 ml tople vode. Ostavite da se natapa 15 minuta pa ga dodajte u salatu. Promešajte sve zajedno. 

 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set