• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Informer.rs

19.02.2025

11:40

Čokoladna lazanja - kolač koji se ne peče! Topi se u ustima koliko je sočan

Shutterstock

Recepti

Čokoladna lazanja - kolač koji se ne peče! Topi se u ustima koliko je sočan

Podeli vest

Ako volite kremaste, čokoladne poslastice koje se lako pripremaju, čokoladna lazanja je savršen izbor za vas. Ovaj kolač se ne peče, a slojevi hrskave kore, laganog krema i bogatog pudinga čine ga neodoljivim desertom koji će vas osvojiti već na prvi zalogaj.

Čokoladna lazanja je jedan od onih deserata koji izgledaju impresivno, a zapravo se pripremaju vrlo jednostavno. Bez potrebe za pečenjem, ovaj slojeviti kolač kombinuje hrskavu koru od keksa, kremasti fil od sira i bogati čokoladni puding, uz obilje umućenog šlaga koji mu daje prozračnu teksturu.

Savršen je  za sve one trenutke kada želite brz, ukusan i efektan slatkiš koji će oduševiti svakoga ko ga proba.

Sastojci:

Foto: Shutterstock

 

Za krem sloj:

  • 230 g krem sira, omekšanog
  • 60 g šećera
  • 2 kašike mleka
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • 360 g umućenog šlaga

Za sloj pudinga:

  • 100 g čokoladnog pudinga
  • 760 ml mleka

Za ukras:

  • čokoladne strugotine
  • 700 g umućenog šlaga
  • 100 g kikirikija

Priprema:

Prvo je potrbno da se napravi kora. Premažite tepsiju uljem, pa stavite mleveni keks i sipajte puter. Mešajte dok se dobro ne sjedine. Čvrsto pritisnite mešavinu o dno tiganja prstima. Zamrznite tepsiju 10 minuta da se kora stegne.

Čvrsto pritisnite mešavinu o dno tiganja prstima. Zamrznite tepsiju 10 minuta da se kora stegne.

Za krem sloj umutite mikserom krem sir, dok smesa ne postane glatka i mekana. Dodajte šećer, mleko i ekstrakt vanile i umutite dok ne postane glatko. Umešajte umućeni šlag u mešavinu krem sira. Rasporedite smesu u ravnom sloju preko kore. Stavite posudu u zamrzivač na 10-15 minuta da se ohladi.

Za sloj pudinga skuvajte puding u mleku, kuvajte 2-3 minuta. Rasporedite puding u ravnom sloju preko sloja krem sira. Stavite posudu u zamrzivač na 10-15 minuta da se ohladi.

Preko sloja pudinga nanesite umućeni šlag. Pospite čokoladnim strugotinama i kikirikijem. Pokrijte pleh i ostavite u frižideru najmanje 3 sata ili do 3 dana. Isecite i servirajte. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Booomba! Panter ostaje u Barseloni, Španci mu daju 12.000.000 evra!
Košarka

Booomba! Panter ostaje u Barseloni, Španci mu daju 12.000.000 evra!

Američki košarkaš Kevin Panter (31) stavio je potpis na novi trogodišnji ugovor sa Barselonom, vredan 12 miliona evra! Iskusni bek će do 2028. godine ostati u redovima katalonskog giganta i sa 4 miliona evra po sezoni postati jedan od najplaćenijih košarkaša Evrope, prenosi "Eurohoops". Zvanična potvrda se očekuje uskoro.

01.04.2025

14:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set