• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.03.2017

22:02

SAVET REM: Jeremićevi spotovi krše Zakon o oglašavanju!

Zanimljivosti

SAVET REM: Jeremićevi spotovi krše Zakon o oglašavanju!

Podeli vest

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) utvrdio je danas da su u predizbornim spotovima predsedničkog kandidata Vuka Jeremića povređene odrebe Zakona o oglašavanju

Kako se navodi u saopštenju, REM je, na osnovu zahteva RTS, Hepi TV, TV Prve i N1, za dostavljanje mišljenja o sadržaju spota pod nazivom "Prijatelji", utvrdio da je u njemu povređena odredba člana 15 Zakona o oglašavanju, koja kaže da se politička poruka u kojoj se može utvrditi ili prepoznati identitet nekog lica, može objaviti u programu jedino uz prethodni pristanak tog lica. 

- U konkretnom slučaju, predmetna oglasna poruka sadrži fotografski i video zapis lika Aleksandra Vučića, te se ista može objaviti jedino uz njegov prethodni pristanak - ističe se u saopštenju.

Na istoj sednici Savet REM-a je razmatrao i zahtev RTS za dostavljanje mišljenja o sadržaju političkih oglasnih poruka Jeremića, koje su dostavljene pod nazivom "Istina a ne laži", "Dostojanstvo a ne poniženje", "Iskrenost a ne gluma", "Rešenja a ne lažna obećanja" i "Sloboda a ne strah", i utvrdio da su ti spotovi u suprotnosti sa članom 14 Zakona o oglašavanju. 

- Upozoravaju se pružaoci medijskih usluga da je objavljivanje ovakvih ili sličnih oglasnih poruka, bez pribavljanja prethodnog pristanka lica na koje se lično dobro odnosi, u suprotnosti sa odredbom clana 15 stav 1 Zakona o oglašavanju, kao i da objavljivanje oglasnih poruka koje su u suprotnosti sa odredbom clana 14 Zakona o oglašavanju, predstavlja osnov za pokretanje postupka izricanja mera predviđenih Zakonom o elektronskim medijima - ističe se u saopštenju.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 7 godina

PROSTO NEMOGU DA VERUJEM DA ZAKON VAŽI I ZA NATO VUKA. DA LI TO KONAČNO INSTITUCIJE POČINJU DA RADE SVOJ POSAO?

goran

pre 7 godina

Kada ce doci dan da vas neko strpa u neki novi goli otok .

ja Pa ja

pre 7 godina

Onda kada institucije pocnu da rade, kada tuzilastvo i sudstvo ne budu izabrani voljom zutih, tek tada mozemo ocekivati da ce za svoja zlodela odgovarati Jankovic, Jeremic,Ceda,Zivkovic,Beba Popovic i drugi.Sada u predizbornoj kampanji smo videli veze Jeremica sa kriminogenim elementima iz JSO a znajuci da je pokojni Djindjic oterao Jeremica zbog neovlascenih kontakata sa stranim ambasadorima treba proveriti njihovo ucesce u ubistvu Djindjica i sve to istraziti do detalja ne izostavljajuci ni Borisa Tadica mentora Vuka Jeremica

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija