• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs/Informer.rs

16.07.2019

15:03

REVOLUCIONARNO! Napravili čokoladu BEZ ŠEĆERA!

Zanimljivosti

REVOLUCIONARNO! Napravili čokoladu BEZ ŠEĆERA!

Podeli vest

Kompanija Nestle pronašla je način da napravi čokoladu bez dodavanja šećera. To bi mogla ujedno da bude svojevrsna revolucija u prehrambenoj industriji

Kompanija se naime, oslanja na ostatak materijala od biljaka kakaa i to im služi kao zaslađivač, a i potrošači prirodnu i zdraviju hranu.

Prehrambena kompanija koristi patentiranu tehniku ​​za pretvaranje bele pulpe, koja pokriva kakao zrna, u prah koji prirodno sadrži šećer. Ove jeseni u Japanu, Nestle će početi da prodaje Kit Kat sa 70 odsto tamne čokolade po novom receptu, koji ne uključuje dodatni šećer.

Do sada se pulpa nikada nije koristila kao zaslađivač čokolade, a obično se uglavnom baca. Nestle bi mogao da koristi isti proces za proizvodnju mlečne ili bele čokolade u budućnosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija