• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Miss7

11.05.2021

19:32

OVA DEČIJA IMENA SU ZAKONOM ZABRANJENA! Nećete verovati kako su neki roditelji hteli da nazovu DECU!

Zanimljivosti

OVA DEČIJA IMENA SU ZAKONOM ZABRANJENA! Nećete verovati kako su neki roditelji hteli da nazovu DECU!

Podeli vest

Teško je poverovati da su neki roditelji hteli svoju decu da nazovu ovim imenima, ali zbog njih su ona sada zakonom zabranjena. Jednako će vas iznenaditi neobična i luda imena koja su ipak dopuštena!

U želji da svom detetu daju zanimljivo i originalno ime, roditelji često preteraju. Tako neki ljudi ceo život (ili barem do punoletstva kada mogu da ga promene) nose neobično ime, a mnoga imena toliko su čudna da tokom odrastanja nailaze na zadirkivanja, pa i zlostavljanja.

Iako neka imena ne postoje i ne možemo da zamislimo da bi neko tako nazvao svoje dete, mnoge zemlje širom sveta u matičnim kancelarijama imaju popis zakonom zabranjenih imena. Teško je poverovati da su neki roditelji hteli ova imena da daju svojim naslednicima, ali donosimo vam neka imena koja roditelji u tim državama ne smeju da daju svom detetu.

Foto: Shutterstock

2015. roditelji u Francuskoj hteli su svoju devojčicu da nazovu "Nutela", ali sud im je zabranio i doneo odluku da bi takvo ime moglo da izazove zadirkivanje i ruganje. Na kraju su je nazvali Ela.

Jedan turski par koji je živeo u Nemačkoj hteo je 2002. svoje dete da nazove "Osama Bin Laden", što im je bilo zabranjeno, dok je jedan par u Brazilu hteo da izabere ime "Sadam Husein".

U Meksiku su na listi zabranjenih: "Skrotum", "Fejsbuk", "Robokap", a u Danskoj ime "Anus".

"Pieandsauce" (u prevodu pita i preliv) jedno je od imena koje je zabranjeno u Australiji, kao i "Burger King".

Ime "Akuma", što znači đavo zabranjeno je u Japanu, a "Supermen" u Venecueli.

Novi Zeland zabranjuje ime "S*x fruit" (u prevodu se*si voće), a u ovoj zemlji kao i u Maleziji zabranjeno je dete nazvati imenom "Marsovac".

Foto: Shutterstock

Na Novom Zelandu nisu dopuštena imena: "Spinach" (spanać), kao i "Ceasarian" (carski rez), "Pantie” (gaćice), "Ikea", "Hitler", "Talula Does The Hula From Hawai" i "4Real". U Maleziji i Novom Zelandu zabranjeno je nazvati dete imenom "Chow Tow" što u prevodu znači "smrdljiva glava".

BRFXXCCXXMNPCCCCLLMMNPRXVCLMNKSSQLBB1116 – ovo ime odabrali su roditelji u znaku protesta protiv strogih švedskih zakona o imenima. Navodno se izgovara "Albin".

A verovali ili ne, ova bizarna imena su dopuštena i negde u svetu postoje deca koja se zovu: "Violence" (u prevodu "nasilje"), "Benson i Hedges" (britanski brend cigareta) i "Number 16 Bus Shelter" ("autobuska stanica broj 16").


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija