• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.09.2021

18:00

KOŽNA JAKNA ZA MODERNU JESEN! Osvežite svoj stil jednim odevnim komadom na milion načina

Zanimljivosti

KOŽNA JAKNA ZA MODERNU JESEN! Osvežite svoj stil jednim odevnim komadom na milion načina

Podeli vest

Kožna jakna je jedan od vanvremenskih odevnih modnih komada. Stilisti tvrde da uz belu košulju, malu crnu haljinu i crni blejzer treba da bude obavezan deo garderobera svake žene

Prema modnoj istoriji, prva jakna od kože skrojena je krajem dvadesetih godina prošlog veka i decenijama je na modnom tronu, pogotovo na prelazu godišnjih doba. Ovo je njihovo vreme! Osvežite svoj stil kožnom jaknom! Danas se mogu pronaći razni modeli, različitih boja, a lako se kombinuju sa drugim odevnim predmetima.

Uz džins ili elegantne pantalone, uz duge suknje, mini-suknje ili haljine, patike, štikle ili čizme - možete ih kombinovati na milion načina. Štaviše, i za poslovni stil klasična kožna jakna odgovara iz svilenu ili elegantnu bluzu, a ako izaberete neku u boji, biće još efektnije.

Čišćenje i održavanje

Ukoliko želite da osvežite kožnu jaknu i da sklonite tragove prašine sa nje, učinite to nekim sredstvom za kožu i pomoću pamučne krpe.

Ako ipak niste sigurni da to možete sami da obavite, pogotovo ako primetite fleke, najbolje je da odnesete jaknu u radnju za hemijsko čišćenje, i to samo ako je na etiketi naznačeno da može tako da se održava.

Popularne pilotske ili bajker jakne uvek su na ceni i najviše se nose, ali su i klasični modeli kao sakoi sa reverima ili oni duži poput mantila sa duplim kopčanjem atraktivni, pogotovo kada se dobro usklade sa ostatkom odevne kombinacije.

Foto: stocksnap.io

Kožna jakna za jesen

Stilisti podsećaju ipak da model jakne birate prema građi tela.

Ako imate naglašene kukove najbolje je da odaberete kraće modele.

Ako imate "razvijen" top ili kratak torzo, izaberite dužu jaknu, koja će vizuelno izdužiti vaše telo.

Ako vam je cilj da skrenete pažnju sa stomaka, izaberite modele asimetričnog kroja jer ravne ivice mogu vizuelno još više da vas prošire.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara
Društvo

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara

Nakon hapšenja lekara i kozmetičara "Beomedikusa" zbog sumnje da su nestručno izveli intervenciju na pacijentkinji, zbog kojeg je došlo do deformiteta njenog stopala, ministarka zdravlja Danica Grujičić poručuje da je neophodno da se sprovode nenajavljene kontrole, kako bi se sagledala prava slika o tome ko i kako radi i u privatnom i u državnom sektoru.

20.04.2024

10:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija