• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.01.2022

11:51

ŠOK U SVEMIRU! Asteroid težak 30 TONA se približava ZEMLJI - evo šta će se desiti u proleće 2029. godine

Pixabay

Zanimljivosti

ŠOK U SVEMIRU! Asteroid težak 30 TONA se približava ZEMLJI - evo šta će se desiti u proleće 2029. godine

Podeli vest

Denis Denisenk iz odeljenja za proučavanje galaksija i promenljivih zvezda Državnog astronomskog instituta P. K. Šternberga istakao je da će asteroid Apfis proleteti pored Zemlje, ali da se neće sudariti sa njom

Ovo nebesko telo je otkriveno 2004. godine, a astronomi su saglasni da je već tada isključena mogućnost njegovog udara sa Zemljom.

 - Ni 2029. ni 2036. godine on se sigurno neće sudariti sa planetom - objasnio je stručnjak.

Foto: Pixabay

Asteroid će proleteti pored Zemlje

 - Potencijalno je moguće da će se jednog dana, možda, sudariti sa Zemljom, ali ne u ovom životu, kako se kaže. U 21. veku sigurno neće doći do pada Apofisa na zemlju -  zaključio je Denisenko.

Asteroid Apfis je težine 30 tona, a prečnika 400 metara. U prolčeće 2029. godine trebalo bi da se približi Zemlji.

Kada bi i došlo i do sudara sa našom planetom, ministarstvo je saopštilo da bi se tom prilikom oslobodila energija 1.717 megatona, što je 30 puta više nego u eksploziji "Car bombe", najmoćnije sovjetske termonuklearne bombe na svetu, koja je testirana 1961. godine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragamn

pre 2 godine

Recimo da je takva glupost istina, koliko ovakvih tema se do sad provuklo kroz sve moguce fake novine, toliko tema samo u Srbiji postoje, a vi se uhvatite za vec izfuran fazon. Ovo samo govori koliko nista ne zelite da radite ,nego neke abra kadabra teme pisete , a cak i ne pisete nego copy paste sa stranih novina. Pa dobro ljudi da li imate malo mozga u glavi, zrno mozga? Odakle tebi ideja, recimo da neko zaista ima takvu informaciju i da bi je podelio sa javnoscu da li shvatas sta bi se onda desilo sa svetom ,samo malo logike je potrebno da se shvati koliko u stvari trosite svoje, a i tudje vreme na ovakve jeftine budalastine. Umesto toga kao sto rekoh postoji mnogo tema za istrazivanje i pisanje ako neko zeli da postane zaista dobar novinar, ova tema i slicne njoj nije nula ,nego inteligencija u minusu.

Brana

pre 2 godine

Ako je taj kamen precnika 400 metara a težak samo 30 tona,njegova gustina je onda kao da je stiropor i kolikom god brzinom da zvekne o našu zemaljsku kuglicu neće napraviti nista bitno.

Atlija Milorad

pre 2 godine

Super, daj jednov da udari taj asteroid, slusam to vec 50g.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17