• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.02.2022

12:26

JEO SLATKIŠE I SMRŠAO 12 KILOGRAMA! Američki profesor ishrane u zanimljivom projektu pokazao obrnutu dijetu

Zanimljivosti

JEO SLATKIŠE I SMRŠAO 12 KILOGRAMA! Američki profesor ishrane u zanimljivom projektu pokazao obrnutu dijetu

Podeli vest

Mark Haub, profesor ishrane na Državnom univerzitetu u Kanzasu, deset nedelja je jeo po jedan kolačić na svaka tri sata umesto obroka i izgubio čak 12 kilograma!

Haub je ovu dijetu držao radi školskog programa koji je sam osmislio pre nekoliko godina.
Da bi obroci bili raznovrsni, Mark je jeo i čips, pahuljice sa šećerom i sladak keks.

Njegov moto je bio: za mršavljenje su bitne samo čiste kalorije, a nutritivna vrednost se uopšte ne računa. Ispostavilo se da je to dalo rezultate, budući da je zahvaljujući ovakvoj ishrani uspeo da smrša 12 kilograma za dva meseca!

Foto: Pixabay

Čokolada

Dnevno je uzimao manje od 1.800 kalorija, što je za 800 bilo manje u odnosu na njegovu dotadašnju ishranu.

Njegov indeks telesne mase pao je sa 28,8, što se smatra indeksom gojaznih ljudi, na 24,9 - što je normalno.

- Sa 90 kg težina je pala na 78, a rezultati krvi su pokazali da mi je zdravlje bolje. "Loš" holesterol (LDL) pao je za 20 odsto, dok se "dobar" holesterol (HDL) povećao za 20 odsto - otkrio je Haub i dodao da, iako je uspeo da skine kilažu, "nikome ne preporučuje ovakav režim ishrane".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17