• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.03.2022

10:00

OVO JOŠ NISTE VIDELI! Rodilo se pravo čudo - Buldog na svet doneo ZELENO ŠTENE (FOTO)

printskrin/jutjub/KENS 5: Your San Antonio News Source

Zanimljivosti

OVO JOŠ NISTE VIDELI! Rodilo se pravo čudo - Buldog na svet doneo ZELENO ŠTENE (FOTO)

Podeli vest

Jedan bračni par doživeo je veoma neobično iskustvo kada je njihov pas na svet doneo štene zelene boje

Naime, bračni par iz Kanade čekali su da se njihov buldog po imenu Freja okoti. Kako su ranije na uktrazvuku videli da u njihov dom stiže sedam štenaca doživeli su pravi šok kada je na svet došlo i osmo i to zelene boje!

Trevor Mošer i njegova supruga Odra čekali su male šteniće i pomagali Freji da na svet donese kučiće.

 

 

- Freja je 27. januara okotila tih sedam štenaca, i svaki je rođen u razmaku od 20 do 25 minuta, - priča Mošer.

Kada su uzeli da očiste svog buldoga i štence primetili su da se Freja čudno ponaša, a ubrzo su shvatili da dolazi još jedno štene.

Oko tela malenog psa bila je obložena crna kesa, za razliku od njene braće i sestara, koji su svi bili u providnim kesama. Njih dvoje su odmah pomislili da je štene mrtvo, međutim ubrzo su čuli buku i primetili da se pokreće. 

- Prišli smo malenom i počeli da ga čistimo, ali tada smo primetili da je štene zelene boje! - rekao je on za Globalnews.

Par je odmah počeo da istražuje o čemu se radi, ali na internetu su našli samo da je u pitanju retko stanje koje se desilo samo nekoliko puta na celom svetu. Pomoć su potražili i kod veterinara, koji im je takođe potvrdio da je ovakva pojava veoma retka.

- Smatra se da retka promena boje nastaje kada štenci svetle boje dođu u kontakt sa zelenim pigmentom koji se nalazi u žuči - objasnio je on.

- Nisam ranije naišao na zeleno štene. Malo sam zadivljen, zaista. Koliko god se to činilo retko, osećam se veoma srećnim što sam tome prisustvovao i što sam bio deo toga. Znam da čujete priče o takvim stvarima, ali biti tamo i prisustvovati tome, bilo je dobro - kaže on.

Od rođenja šteneta, zeleni pigment je značajno izbledeo, a boja će verovatno skroz nestati kad bude starija.

Ovaj srećni par podelio je na Fejsbuku slike njihovog zelenog mezimca, a ljudi su bili oduševljeni prizorom pa su tako ovom malom slatkom stvorenju dodelili nekoliko zanimljivih imena - Fiona, kao Šrekova draga princeza, Vasabi, Hulket i Pistaći...

Bonus video:

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija