• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.04.2022

14:28

RASKID PREKO SMS! Ukoliko ste imali kratku romansu ili ako partner živi u inostranstvu, sasvim je u redu da raskinete preko poruke

Shutterstock

Zanimljivosti

RASKID PREKO SMS! Ukoliko ste imali kratku romansu ili ako partner živi u inostranstvu, sasvim je u redu da raskinete preko poruke

Podeli vest

Nijedan raskid nije prijatan, pogotovo ako se veza okončava putem poruka. Psiholozi čak i opravdavaju takav vid završavanja sa partnerom, jer je bezbolniji

- Ukoliko spadate u emotivnije osobe, lakše je da to uradite putem poruka, jer onda neće biti plakanja. Ako ste dugo bili u vezi, nema smisla da raskinete preko sms-a. Iz poštovanja prema toj osobi i godinama koje ste proveli zajedno, izađite još jednom i kažite jedno drugome sve što vam je na srcu - kažu psiholozi.

Međutim, u eri društvenih mreža i mobilnih telefona, raskid putem poruka postaje najnormalnija stvar. Pogledajte u kojim situacijama je sasvim normalno raskinuti na takav način.

Kratka romansa

Ukoliko ste sa partnerom izašli na nekoliko sastanaka i ubrzo shvatili da ne želite ništa više sa njim, potpuno je u redu da raskinete preko poruka.

- Nije neophodno praviti dramu i napraviti dugačko pismo sa svim razlozima. Kratak tekst koji objašnjava situaciju biće sasvim dovoljan - kažu psiholozi.

Foto: Shutterstock

Ljubav na daljinu

Kada većinu svog života zajedno provodite na mreži, rastanak putem tekstualne poruke je sasvim normalan. Mnogo čudnije bi bilo trošiti novac na putovanje, čija je jedina svrha razdvajanje.

Loš odnos

- Ako se plašite se da će vaša želja za razdvajanjem izazvati napad agresije kod vašeg partnera, onda je u redu da vezu okončate preko poruka. Ako znate da će njegova reakcija biti nepredvidiva, iz sigurnosnih razloga je bolje prekinuti odnose na ovaj način - savetuju stručnjaci.

Ignorisanje

Ukoliko partner ignoriše vaše telefonske pozive i ne želi da se sastane sa vama, jedini način je da ga "otkačite" preko sms-a.

- U ovakvoj situaciji imate puno pravo da prekinete vezu kroz tekstualnu poruku. Možda je takvo ignorisanje samo pokazatelj da partner očekuje da vi napravite korak, a to je u ovom slučaju raskid - objašnjavaju psiholozi.

Uhvatili ste ga u prevari

Nije vredno trošiti vreme na razgovor i slušanje objašnjenja od osobe koja je tako postupila.

- Osobe koje ne praštaju prevaru ne treba da se viđaju sa partnerom kako bi im objašnjavao zašto je došlo do prevare. Pobrinite se za svoje živce i napišite da je sve gotovo - savetuju psiholozi.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija