• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.04.2022

18:23

Najčešće GREŠKE koje PRAVITE kada se BRIJETE! Za noge nikad glatkije!

Zanimljivosti

Najčešće GREŠKE koje PRAVITE kada se BRIJETE! Za noge nikad glatkije!

Podeli vest

Brijanje je najjednostavniji način uklanjanja nepoželjnih dlačica, što ne znači da vam se ne može omasti koja greška. Evo kako da izbegnete posekotine, iritacije i urasle dlačice…

Leto je bliže nego što vam se čini. Uskoro će biti vreme za sve one kratke, lepršave suknje i haljinice koje ste jedva čekali da obučete i pokažete svetu kako vam dobro stoje. Međutim, da li su i vaše noge sremne da ugledaju prve „prave“ zrake sunca? Mi vam pomažemo da brzo izvedete nekoliko neophodnih sitnica kako bi vaša koža bila glatka, nežna i baršunasta.

* Piling pre brijanja obavezan. Tako ćete se rešiti mrtvih ćelija kože koje mogu zapuše brijač i otežaju brijanje. Osim toga, manje su šanse da ćete previše izbrijati kožu i poseći se.

* Takođe, nemojte misliti da će sapun ili gel za tuširanje adekvatno zamijeniti kremu/gel za brijanje. Sapun će samo isušiti kožu, dok će proizvodi namenjeni brijanju koži osigurati hidrataciju i olakšati brijanje.

Foto: Shutterstock

Koristite isključivo proizvode namenjene brijanju

* Vrućina i para iz tuša omekšaće dlake i otvoriti pore na koži. Zbog toga je noge najlakše obrijati na kraju tuširanja.

* Pravi brijač mora da ima više oštrica što znači da nećete morati puno puta da prelazite preko istog mesta pa ćete sprečiti iritaciju kože.

Nega uljima i tonicima 

Nakon brijanja obavezno utrljajte esencijalno ulje kamilice ili nevena. Kožu nahranite hidrantnim i umirujućim tonicima, na primer na bazi aloe vere, jer se prilikom brijanja ipak odstranjuje i određeni površinski sloj kože. Osim toga, nikada ne nanosite parfeme ili dezodoranse neposredno nakon brijanja. 

Ako vam zatreba prva pomoć 

Prilikom brijanja svako se ponekad poseče, a krvarenje može da bude uporno i uspori vam dalje aktivnosti. Ovaj problem vrlo efikasno možete da rešite balzamom za usne. Zvuči šašavo? Da, ali je, kažu, delotvorno. Naime, voskasta tekstura grožđane masti ili balzama za usne pomaže brže zarastanje rane, pa je dovoljno da je samo prekrijete slojem ovog preparata i sačekate njegov efekat.

Foto: Shutterstock

Balzam za usne možete da upotrebitie kod posekotina 

A kad smo već kod brijača, naučite jedan trik. Možete da ga čistiti vazduhom iz fena, čime ćete brzo ukloniti zaostale dlačice i sprečiti oksidiranje i tupljenje nožića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija