• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.06.2022

17:25

OSTAVILI STE PSA SAMOG KOD KUĆE? Evo šta treba da uradite da mu ne bude dosadno!

pexels.com

Zanimljivosti

OSTAVILI STE PSA SAMOG KOD KUĆE? Evo šta treba da uradite da mu ne bude dosadno!

Podeli vest

Kako provodimo više vremena van kuće, odnosno, daleko od naših voljenih kućnih ljubimaca, poslednja stvar o kojoj želimo da brinemo jeste da li je našim ljubimcima dosadno, pa je tako neophodno da im damo neku stimulaciju kako bi se zanimali

Mnogi psi pate zbog razdvajanja ili jednostavno na kraju razbijaju stvari, laju ili zavijaju zbog dosade. Zato je toliko važno znati kako zabaviti psa koji ostaje sam kod kuće.

Postoje načini da ti provedeni sati budu kraći, tako da kad se vratimo kući, ne nađemo nešto slomljeno ili nervoznu kucu.

Namestite im prostor

Kad psi više nisu štenad, dobro znaju kakav je njihov prostor kod kuće. Ne bismo smeli da ih ostavimo u prostoriji koju obično ne koristimo za odmor, poput kuhinje. Ako negde imaju svoj krevet, onda moramo sve ostaviti dobro postavljeno kako bi mogli da se odmore tokom tih sati.

Ne zaključavajte ih

Ako odemo, bolje je da im verujemo i pustimo ih da mirno šetaju po kući. Neke sobe, poput spavaće, mogu se zatvoriti, ali ono što ne treba učiniti je da je ostavimo zatvorenu, a još manje na mestu bez ventilacije ili na malom mestu, poput terase. Pas se mora da se oseća kao kod kuće.

Foto: Pixabay

Pas

Menjajte mu igračke svaki dan

Kupite mu razne igračke i menjajte ih svaki dan ili svaki drugi dan. Tako će uvek imati nešto novo i zanimljivo za igru ​​i zabavu. Na tržištu postoji mnogo igračaka i svaki pas obično ima svoje preference, kojima pravi buku, od tkanine ili od gume. To će ih veoma zabaviti.

Unajmite šetača pasa

Ako ste u svom gradu videli oglase ljudi koji žele da šetaju pse, uvek se možete osloniti ta to. Obično ne naplaćuju puno, a istina je da na ovaj način pas može uživati ​​u šetnji. Sa sobom obično vode i druge pse, tako da će vaš ljubimac imati prijatelje s kojima će provoditi vreme. Uz to, šetnja će vašem ljubimcu veoma značiti.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija