• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ivona Tomković

10.06.2022

09:27

MUŽ JE NAVIKAO DA SPAVA MEĐU IGRAČKAMA I U DIZNI POSTELJINI Miloševići svake nedelje žive u drugoj bajci MENJAJU TEPIHE, ĆEBAD, ŠOLJE

printscreen

Zanimljivosti

MUŽ JE NAVIKAO DA SPAVA MEĐU IGRAČKAMA I U DIZNI POSTELJINI Miloševići svake nedelje žive u drugoj bajci MENJAJU TEPIHE, ĆEBAD, ŠOLJE

Podeli vest

Marija Milošević je žena koja za sebe može da kaže: "Ja živim u bajci" i to ne bi bila laž. Svakodnevno je okružena Diznijevim princezama, prinčevima i ostalim junacima iz ovog čarobnog sveta

Od svoje pete godine počela je da živi u dizni snu i do danas, kada ima 33, iz njega se nije probudila. Marijina pasija počela je kada je kupila svoju prvu šolju.
- Šolje su tada bile najpristupačnije za nabaviti jer generalno u Srbiji jako je malo toga. Uglavnom je pristupačan Miki, Mini. To se može nabaviti u okolnim knjižarama, a sve ostalo  je uglavnom uvozna roba.

Suprug se prepustio bajci


Šolje, međutim, nisu jedine u njenoj bogatoj kolekciji. Od kada je pre tri godine rodila ćerku Krunu dobila je sjajan izgovor da počne da kupuje igračke, garderobu, posteljinu, tepihe i suvenire sa Diznijevim likovima.  Međutim, svoju ljubav je iskazala i ranije pa je tako supruga uspela da ubedi da im celo venčanje bude u motivima "Pepeljuge".

Staklena cipelica za mladu

Torta na venčanju je bila  sa motivom "Pepeljuge" Panel dobrodošlice, slatki sto - sve je bilo isto dekorisano. Čak su mi napravili i imitaciju staklene cipelice po meri za moju nogu

- Suprug je prihvatio, što je sreća bila. Torta je bila  na pet spratova, svaki sprat je imao svoju priču. Od toga kako se dešavala transformacija od budneve u kočiju i ostalo. Panel dobrodošlice, slatki sto - sve je bilo u duhu "Pepeljuge". Čak su mi napravili i imitaciju staklene cipelice po meri za moju nogu - priseća se Marija.

Ona je objasnila kako je njen suprug pristao na sve ovo:
- To je čovek sa kojim sam se zabavaljala nekih petnaestak godina pre venčanaja i znao je koliko volim Dizni svet.  I danas nema problem da spava u Dizni posteljini, okružen Dizni tepisima, igračkama, da se pokriva Dizni ćebetom. Tako da ni tada mu ništa nije bilo strano, loše, tabu - otkriva ova devojčica u telu žene. 

Foto: Privatna arhiva

Kruna kao Pepeljuga


"Pepeljuga" je, kaže Marija, bila i prva bajka koju je u detinjsatvu zavolela.
- Ta "Pepeljuga" me je i kasnije pratila kroz život. Ćerku sam rodila u minut do 12. Čak i tema za njen prvi rođendan tema je bila "Pepeljuga", a biće i za predstojeći koji je sledećeg meseca. Ne odvajam se od "Pepeljuge".

Šolje moraju da se slažu sa krevetom


Bajke se gotovo svake nedelje menjaju u domu Miloševića i zanimljivo je da sve mora biti usklađeno.
- Ključno je da uz posteljinu, ako je recimo danas Miki Maus, takav mora biti i tepih, i Krunina posteljina pored naše bračne. Takve iste moraju biti i igračke, ćebe, kao i šolje iz kojih pijemo.
Diznijevi igračke i stvari sa motivima iz crtaća nikada nisu bile jeftine, ali Marija nikad ne žali para. 

Cela plata ode na Dizni

Nisam miljarderka koja sebi može da priušti šolju od 100.000 dinara, ali bilo je momenata kada sam mogla da potrošim jednu pristojnu platu u Srbiju na ovaj svoj hobi

- Ljubav je tolika da nikada nisam žalila para, a imam i strpljenja dok sve to dođe. Nekada stigne i puknuto, jer dolazi iz drugih zemalja. Šolje proputuju pola sveta da bi došle u moju vitrinu.

Kako kaže, za razliku od drugih žena koje novac troše u frizerskim i kozmetičkim salonima, na skupocenu garderobu, cipele i nakit, Marija svoj ulaže u stvaranje bajke.

- Sreća moja da ne radim nokte, ne idem kod frizera...Ne kažem da nisam negovana žena, ali ne ulažem novac u ta neka održavanja. Ja nisam neka miljarderka koja sebi može da priušti da dam 100.000 dinara za jednu šolju, ali bilo je momenata kada sam mogla da potrošim jednu pristojnu platu u Srbiju na ovaj svoj hobi. Plus sam se mnogo odricala. Nekada sam bila spremna da potrošim mnogo novca na neku haljinu, danas toga nema. Nekada pomislim da mi je ovo opsesija. Kako se pojavi neka posteljina, pomislim: "Najlakše bi bilo kupiti samo nju". Ali džabe, to se širilo jer ja moram da kupim i tepih. Kako ću da stavim Bambi posteljinu, a da držim neki drugi tepih?

Foto: Privatna arhiva

Marija Milošević u kostimu Bele iz bajke "Lepotica i Zver"


Rođendan svakog meseca

Od Kruninog rođenja za svaku njenu mesečnicu organizovala je fotografisanje koje je bilo u znaku drugog Diznijevog lika. Naručivala je tortu, pravila je đakonije za slatki sto i čitavu dekoraciju.

- Kakva bi bila torta tog meseca, takva bi bila i njena haljina ili kostim. Ja sam se trudila da se i ja obučem u tom tonu. Doživela sam zgražavanje okoline koji su se pitali zbog čega dajem toliki novac svakog meseca na to. Nikada se nisam pokajala za to što sam dala. Em sam ih počastila svim tim slatkišima i jestivom dekoracijom sa slatkog stola. Kada je prošlo tih 12 meseci, shvatila sam da je previše da idem dalje, pa sam počela da kupuje stvari koje su korisne kao što su posteljina, tepisi.

Mariji prijatelji za rođendane kupuju garderobu, posteljinu, igračke sa motivima Bambija, Vini Pua, Pepeljuge, Zvončice. Ima i onih koji se čude njenoj opsesiji, ali Marija im poručuje da pronađu bajku u kojoj žele da žive i hrabro uplove u nju. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deda Raša

pre 1 godinu

Našla neku dobru dušu da je finansira. Koliko to zadovoljstvo košta?

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija