• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/24.sata.hr

04.07.2022

17:53

Olakšajte sebi život! SPREJ za zaštitu od KOMARACA od 3 SASTOJKA napravite sami!

Zanimljivosti

Olakšajte sebi život! SPREJ za zaštitu od KOMARACA od 3 SASTOJKA napravite sami!

Podeli vest

Mešavina je delotvorna jer sirće odbija komarce, šampon prikriva nepriajtni miris sirćeta, a ulje je baza svake kreme i spreja za telo...

Situacija postaje ozbiljna onog trenutka kada se čovek oseća kao da ima sopstvenog komarca koji ga prati i koristi kao 'špajz', ali, srećom, postoje razna sredstva za odbijanje komaraca, kao i razni recepti za izradu kućnog repelenta.

Recept za kućni repelent 

Donosimo vam recept za kućni repelent za koji je potrebno samo tri sastojka, koje vrlo verovatno, zapravo sigurno već imate kod kuće.

Treba vam: jestivo ulje, 9-procentno sirće, šampon.

Foto: Shutterstock

Birajte 9-procentno sirće

Priprema: Pomešajte sve sastojke u jednakoj razmeri dok ne dobijete belu penu. Sipajte mešavinu u bočicu sa raspršivačem i slobodno se naprskajte.

Druga opcija je da ovu mešavinu staviti u činijice i na mesta u kući na kojima boravite. Mešavina je delotvorna jer sirće odbija komarce, šampon prikriva nepriajtni miris sirćeta, a ulje je baza svake kreme i spreja za telo.

Još neke ideje

* Banana - odlična je za vašu kožu, a komarcima neverovatno odbojna. Uz to što će vas držati sitim, iskoristite koru banane s kojom ćete namazati kožu i oterati komarce.

Foto: Shutterstock

Komarci ne podnose neven, lavandu, banane...

* U prostoru u kojem boravite možete koristiti aromatične lampice ili mirisne štapiće koji će svojim mirisom odbiti komarce. Ulja ili štapići koje koristite treba da budu s mirisom citronele, cimeta, ruzmarina, limunske trave, lavande ili čajevca.

* Ako posadite neven ili lavandu dobićete i odličnu zaštitu protiv komaraca. Neven i lavanda ispuštaju mirise koji odbijaju komarce, ali i druge leteće napasti, a krema od nevena pomaže da se smiri koža nakon uboda insekata. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17