• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

18.07.2022

10:38

NA OVO NIKO NE OBRAĆA PAŽNJU! Evo na šta treba da PAZITE kad kupujete HRANU ZA PSE - 5 stvari je KLJUČNO!

pexels.com

Zanimljivosti

NA OVO NIKO NE OBRAĆA PAŽNJU! Evo na šta treba da PAZITE kad kupujete HRANU ZA PSE - 5 stvari je KLJUČNO!

Podeli vest

Suosnivač firme koja proizvodi hranu za pse, Brinde Prabua otkrio je na šta treba da obratite pažnju kada kupujete hranu vašim ljubimcima

Baš kao što nam je potrebna hranljiva hrana da bismo bili zdravi, i našim kućnim ljubimcima je potrebna uravnotežena ishrana. Izreka "šta jedeš, to postaješ važi i za naše krznene prijatelje". Kao vlasnike kućnih ljubimaca, na nama je obaveza da se pobrinemo da naši ljubimci konzumiraju zdravu hranu.

Brinde Prabua, suosnivač jedne firme koja proizvodi hranu za pse, otkrio je pet stvari koje treba da gledate kada kupujete hranu za pse.

1. Pređite na hranu koja odgovara vašem psu

Psi koji su kućni ljubimci imaju svoje preferencije i ono što im se manje dopada. Dok neki od njih vole biljnu hranu, drugi su više nego zadovoljni što jedu hranu na bazi mesa. Kao vlasnik kućnog ljubimca, morate da pazite šta je vaš pas voli da konzumira i da pređete na odgovarajući oblik hrane. Zapamtite, hrana koja je dobra za psa vašeg komšije, ne mora nužno biti dobra i za vašeg psa. Uzmite u obzir njihove alergije ili potrebe u ishrani, i u skladu sa tim napravite zamenu.

2. Izaberite nutritivnu vrednost umesto fensi sastojaka

Nemojte se zanositi fensi sastojcima, koji su odštampani na etiketama. Preporučuje se da lično birate hranu koja ima visoku nutritivnu vrednost. Dobro izbalansirana hrana ima odgovarajući odnos esencijalnih hranljivih materija kao što su ugljeni hidrati, masti, proteini, minerali i vitamini koji zadovoljavaju potrebe potrošača za hranljivim materijama. Ako imate i najmanju sumnju u to koja hrana je najbolja u pogledu nutritivne vrednosti za vašeg psa, ne ustručavajte se da se konsultujete sa specijalistom.

Foto: pexels.com

pas

3. Odlučite se za hranu sa niskim sadržajem žitarica i ugljenih hidrata

Nisu svi psi aktivni i stalno na nogama. Čak i oni najhiperaktivniji ne moraju nužno da zahtevaju veliki unos ugljenih hidrata. Pored toga, hranjenje vašeg psa hranom koja sadrži malo žitarica, pomoći će da se problemi s alergijama smanje. Stručnjaci kažu da će hrana koja sadrži malo ugljenih hidrata i žitarica pomoći u održavanju težine vašeg psa. Logika je da žitarice i ugljeni hidrati doprinose kalorijama, koje mogu dovesti do povećanja telesne težine. Štaviše, mali broj ugljenih hidrata obezbeđuje vlakna, koja poboljšavaju zdravlje crevnog mikrobioma vašeg psa. Stručnjaci navode da su različite bakterije koje stvaraju creva, važne za imuni sistem.

4. Izaberite hranu prema starosnoj grupi vašeg psa

Potrebe za ishranom vašeg kućnog ljubimca se menjaju sa godinama. Potrebno je da kupujete i hranite svog ljubimca hranom za pse koja odgovara njegovoj starosti. Hrana je dostupna za psa koji je štene, zatim u odraslom dobu ili starijim godinama. Uverite se da ste napravili pravi izbor za svog psa.

5. Ne oklevajte da se konsultujete sa specijalistom

Ukoliko sumnjate u to koja hrana je najbolja za vašeg psa, možete se konsultovati sa specijalistom. Stručnjak bi pregledao vašeg psa i predložio plan ishrane. Pored toga, u zavisnosti od toga kako se vaš ljubimac oseća nakon konzumiranja hrane, specijalista će predložiti koja je hrana najbolja za njega, prenosi femina.in.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija