• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

14.09.2022

07:35

TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA! Ovako ćete BEZ DILEME znati da li su jaja još uvek dobra za korišćenje!

Shutterstock

Zanimljivosti

TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA! Ovako ćete BEZ DILEME znati da li su jaja još uvek dobra za korišćenje!

Podeli vest

Sve što vam je potrebno za proveru svežine jaja jeste čaša sa hladnom vodom

Jedna od namirnica na koju dobro treba da obratite pažnju, da se ne pokvari, jesu jaja.

Ukoliko pojedete pokvareno jaje, u najboljem slučaju ćete imati samo manjih stomačnih problema, ali to takođe može dovesti i do ozbiljnog trovanja.

Nutricionistkinja Nataša Đukić, podelila je sa svojim pratiocima trik, uz pomoć kojeg ćete lako znati da li je jaje još uvek za upotrebu:

Foto: Shutterstock

jaja

- Ako niste sigurni da li su jaja koja ste kupili sveža, stavite ih u čašu punu hladne vode. U slučaju da padnu na dno, ona su sveža, a ako plutaju, to je znak da bi trebalo da ih bacite - ističe nutricionistkinja.

Postoji još jedan način provere, a to je da uzmete plići tanjir i na njega stavite sveže jaje. Ako vidite da vam belance klizi po njemu, a i žumance nije kompaktano, nemojte da ga koristite.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija