• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.09.2022

10:23

TAJNI DNEVNICI OTKRIVAJU ZAŠTO JE RIKMAN NASTAVIO DA GLUMI SNEJPA IAKO SE BORIO SA RAKOM: Shvatio sam da se nešto dešava čim...

Printscreen You Tube The Kennedy Studio

Zanimljivosti

TAJNI DNEVNICI OTKRIVAJU ZAŠTO JE RIKMAN NASTAVIO DA GLUMI SNEJPA IAKO SE BORIO SA RAKOM: Shvatio sam da se nešto dešava čim...

Podeli vest

Prošlo je šest godina od smrti Alana Rikmana, glumca kojeg pamtimo po ulozi Sevrusa Snejpa u filmovima o legendarnom čarobnjaku Hariju Poteru. Glumac je preminuo 2016. godine nakon teške borbe sa rakom prostate, koji mu je dijagnostikovan 2005. godine

The Guardian je objavio delove Rikmanovih tajnih dnevnika, a pretpostavlja se da bi knjiga trebala da bude objavljena do kraja godine.

Iako je 2006. godine glumac imao prvi operativni zahvat, on je pristao da se pojavi u petom nastavku kultnog filma "Harry Potter i Red feniksa". Nakon objavljivanja delova njegovog dnevnika, javnost konačno ima uvid zbog čega je pristao da igra Snejpa iako se uveliko borio sa rakom.

Foto: AP/Photo

Glumac Alan Rikman

 -  Konačno peti nastavak Harija Potera - napisao je Alan u svom dnevniku. Nekoliko meseci kasnije podelio je dešavanja sa snimanja filma.

 

 

 - Shvatam da se nešto događa čim navučem taj Snejpov prsten i kostim. Neprirodno mi je da budem brbljav, nasmejan, otvoren. Lik me steže. To nisu dobri kvaliteti na filmskom setu. Nikada nisam manje komunicirao s ekipom. Srećom, Redklif tu ulogu ispunjava s lakoćom i šarmom. I svojom mladosti -  napisao je glumac.

Foto: Printscreen You Tube The Kennedy Studio

Sevrus Snejp

2007. godine Rikman je podelo svoje utiske o knjizi.

 - Završio sam s čitanjem poslednje knjige o Hariju Poteru. Snejp umire herojski, Poter ga opisuje svojoj deci kao jednog od najhrabrijih ljudi koje je ikada poznavao i svog sina naziva Albus Severus.  Jedna mala informacija od Džo Rouling od pre 7 godina - da je Snejp voleo Lili - dala mi je stub za koji sam mogao da se držim -  napisao je glumac.

Foto: Printscreen You Tube The Kennedy Studio

On je takođe opisao svoj odnos sa Roulingovom, autorkom knjiga o Hariju Potreu.

 - Ponovno sam razgovarao s Rouling i ona mi je nervozno dala nekoliko uvida u Snejpovu pozadinu. Razgovarati s njom znači razgovarati s nekim ko živi te priče, ne izmišlja ih. Ona je kanal informacija -  prisetio se Alan u svom dnevniku, a prenosi Daily Mail.

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17