• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

09.10.2022

09:28

KAKO DA ODABERETE NAJBOLJA JAJA? Pazite na brojeve na pakovanjima - 0 su ORGANSKA, a OVA su od uzgoja iz KAVEZA!

Zanimljivosti

KAKO DA ODABERETE NAJBOLJA JAJA? Pazite na brojeve na pakovanjima - 0 su ORGANSKA, a OVA su od uzgoja iz KAVEZA!

Podeli vest

Svaki broj na pakovanju jaja, pokazuje iz kojeg su uzgoja, pa su tako organska, sa brojem 0 najbolja, 1 - iz slobodnog uzgoja, sasvim dobra, dok se preporučuje da one sa brojevima 2 i 3 izbegavate

Nastasja Nedimović je bivša vaterpolistkinja koja je u toku trudnoće saznala da ima rak, a nakon što ga je pobedila, dodatno se posvetila zdravom životu.

Sa svojim pratiocima na Instagramu, redovno deli najrazličitije savete, kako bi im pomogla da i oni održavaju svoje zdravlje, a jednom prilikom je otkrila i kako možete da odaberete najbolja kupovna jaja.

Kako je istakla, nemaju svi priliku da uzimaju domaća jaja, sa sela, pa je neophodno da makar napravimo pravi izbor, kada su jaja iz supermarketa u pitanju.

Nastasja otkriva da na svakom pakovanju možete videti određene brojeve, koji označavaju iz kog uzgoja su ta jaja: 

Foto: Instagram

Nastasja Nedimović

0 - organska jaja

- Koja su i najbolja, ali i najskuplja - kaže Nastasja.

1 - jaja iz slobodnog uzgoja

- Kokoške koje provode vreme napolju, imaju pristup njihovoj prirodnoj hrani, insektima i travi, imaju prostora i slobodno trče. Najbolji izbor u odnosu na cenu i ponudu u našim marketima.

2 - podni uzgoj

- Ne nalaze se u kavezu, ne provode vreme napolju, ne jedu svoju prirodnu hranu i zbijene su u malom prostoru, ne kreću se slobodno.

3 - uzgoj iz kaveza

- U kavezu su, zbijene, nikada nisu videle svetlost dana, pravu hranu - kaže Nastasja i savetuje da njih nikako ne kupujte.

Još jedan savet koji je podelila, vezan je za jaja koja se nalaze u pakovanju manjem od 6 komada: Ako na njima piše OMEGA, to znači uzgoj iz kaveza.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija