• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

01.02.2023

21:21

ĆERKE OD 12 I 13 GODINA MORAJU DA PLAĆAJU SVOJU HRANU! Majka tera devojčice da same kupuju neveganske namirnice!

Shutterstock

Zanimljivosti

ĆERKE OD 12 I 13 GODINA MORAJU DA PLAĆAJU SVOJU HRANU! Majka tera devojčice da same kupuju neveganske namirnice!

Podeli vest

Luana Ribeira praktikuje vegansku ishranu, a svoje maloletne ćerke tera da od svog novca kupuju meso i mlečne proizvode.

Odgajajući decu, moramo biti svesni da će ona izrasti u svoje ljude i uspostaviti svoj identitet. To znači da oni mogu donositi drugačije odluke od svojih roditelja i to je u redu.

Jedna majka to uči, dok njene ćerke rastu i udaljavaju se od nekih ograničenja u ishrani, koja su im nametnuta od rođenja.

Zajedno, majka i ćerke su se složile oko razumnog kompromisa kako bi svi bili srećni i zadovoljni.

Od 2011. 41-godišnja Luana Ribeira sledi strogu vegansku ishranu. Majka dvoje dece iz Velsa takođe je uvela svojoj deci, 13-godišnjoj Seren i 12-godišnjoj Eli istu ishranu i nje su se pridržavali veći deo svog života.

Međutim, kako su devojčice sve starije, izrazile su želju da prošire svoju ishranu, uvodeći u nju neveganske opcije.

Ribeira je u početku bio u nedoumici oko njihove odluke.

- Biti vegan je veoma važno za mene i bila je borba da se pomirim sa činjenicom da moje ćerke više ne žele da budu veganke - rekla je majka za "Njusvik".

Ipak, relativno brzo se pomirila sa činjenicom da njene ćerke imaju pravo da donose odluke o sopstvenom telu, što je uključivalo ishranu za koju je verovala da je idealna za njih.

- Odjednom bile okružene drugom decom, koja nisu vegani, u školi i osećale su se kao da propuštaju nešto. Bila sam iscrpljena i toliko zbunjena, jer su one ranije bile toliko strastvene za tu ishranu - objašnjava Ribeira.

Pošto njena deca još uvek žive pod njihovim krovom, majka veganka i njene ćerke postigle su kompromis, koji bi im omogućio da jedu nevegansku ishranu, a da Ribeira ne mora direktno da doprinese industriji mesa i mleka.

Devojke su dužne da plate svoje meso ili mlečne proizvode sopstvenim novcem.

- Ne želim da doprinosim mesnoj ili mlečnoj industriji, pa je kompromis bio da oni to kupe od svog novca. Nisam srećna zbog toga, ali moram da im dam slobodu da same biraju - rekla je majka.

Sestre zarađuju oko 80 funti mesečno. Polovina njihovog novca ide na neveganske proizvode.

Pored toga, Ribeira im daje priliku da zarade više novca, radeći dodatne kućne poslove.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17