• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.02.2023

12:35

OVO SU NAJSMEŠNIJI RAZLOZI ZA RAZVOD! Ostavio je ženu kada je video bez šminke

Pixabay

Zanimljivosti

OVO SU NAJSMEŠNIJI RAZLOZI ZA RAZVOD! Ostavio je ženu kada je video bez šminke

Podeli vest

Jedna žena je zatražila razvod jer je suprug previše pričao okolo i nije mogao nijednu njihovu tajnu da zadrži za sebe.

Ljudi su kroz istoriju imali mnoge čudne razloge za stupanje u brak, a za razvod još čudnije.

Foto: Pixabay

Jedan bračni par iz Egipta podneo je zahev za razvod 2017. godine, samo dve nedelje nakon venčanja, zbog nesuglasica oko podele kućnih poslova. Njoj je jako smetalo što je suprug insistirao na tome da se on sam brine o svim kućnim obavezama.

– Nije mi dopuštao da radim po kući, osećala sam se kao gost u hotelu – prokomentarisala je kasnije.

Primera radi, “neformalni” intimni odnosi nisu bili tako bezopasni za muškarce u Škotskoj sve do 1939. godine. Naime, žena sa kojom je momak bio intiman mogla je kasnije da zahteva da je oženi.

Još jedan bizaran zakon zadržao se u američkoj državi Alabami sve do 2000. godine – do tada nije bilo dopušteno međurasnim parovima da se venčaju.

Kada je razvod braka u pitanju, prema islamskom zakonu, razvedeni par se može ponovo venčati samo ako se žena uda za nekog drugog, a zatim se razvede od te osobe. Uglavnom, žena se mora ponovno udati i razvesti ako želi ponovno da se uda za bivšeg supruga.

Foto: Pixabay

Jedna žena iz Kalifornije zatražila je razvod 2012. godine jer je suprug previše pričao okolo i nije mogao nijednu njihovu tajnu da zadrži za sebe.

Jedan italijan je 2017. godine podneo zahtev za razvod braka nakon što je svedočio kako njegova žena levitira u vazduhu. Tvrdio je da je opsednuta đavolom.

Neimenovani muškarac iz jedne od arapskih zemalja razveo od svoje 28-godišnje žene samo nekoliko dana nakon što su se venčali – jer je prvi put video bez šminke. Rekao je da ga je prevarila korišćenjem velike količine šminke i lažnih trepavica. Sve je razotkrio nakon što se otišli da se okupaju u moru u Dubaiju. Voda joj je isprala šminku, a on je pretrnuo. Tvrdi da je nije prepoznao, kao da gleda u drugu ženu. Pre venčanja su bili vereni šest meseci.

Foto: Pixabay

Brak jednog saudijskog para navodno se raspao kada je supruga rekla da joj se više sviđa očeva kamila nego njen muž. Bila je to šala koja njemu nije bila ni malo smešna. Tamošnji mediji pisali su kako je povređeni suprug zatražio razvod kome su svedočili i njen otac i njegova kamila.

Mladoženja u Saudijskoj Arabiji razveo se od svoje supruge samo dva sata nakon venčanja zbog zloupotrebe poverenja, jer je prijateljima poslala slike sa svadbene ceremonije na Snapchatu. Tvrdio je kasnije kako su se dogovorili da neće deliti fotografije sa venčanja po društvenim mrežama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija