• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.03.2023

10:21

KOPAO ZEMLJU, PA PRONAŠAO NEŠTO ŠTO VREDI 150.000 EVRA! To je pronalazak koji se dešava JEDNOM u ŽIVOTU (FOTO)

pexels.com

Zanimljivosti

KOPAO ZEMLJU, PA PRONAŠAO NEŠTO ŠTO VREDI 150.000 EVRA! To je pronalazak koji se dešava JEDNOM u ŽIVOTU (FOTO)

Podeli vest

Muškarac iz Australije uspeo je da uz pomoć jeftinog detektora metala pronađe kamen težak 4,6 kilograma u kome se nalazilo zlato vredno 130.000 funti (147.000 evra).

Muškarac je kamen pronašao u Viktorijinim zlatnim poljima koja su u 19. veku bila epicentar zlatne groznice u Australiji, prenosi BBC.

 

 

Daren Kamp, koji je procenio i kupio grumen, kaže da je to najveći koji je video u svojoj 43-godišnjoj karijeri.

 

 

 - Bio sam jednostavno zapanjen. To je pronalazak koji se dešava jednom u životu -  ispričao je on i dodao da mu je muškarac od koga je kupio kamen rekao da je to samo polovina onoga što je pronašao.

Kamp dodaje da je u kamenu bilo 2,6 kilograma zlata.

Kako navodi BBC, iako su takva otkrića retka, procenjuje se da Australija ima najveće svetske rezerve zlata, a mnogi od najvećih grumenova na svetu pronađeni su upravo u Australiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija