• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.03.2023

14:26

POZNATI DIZAJNER CIPELA PRELAZI U UGOSTITELJE! Lubuten otvara hotel, a ovako izgleda UNUTRA (FOTO)

Printscreen You Tube C à vous

Zanimljivosti

POZNATI DIZAJNER CIPELA PRELAZI U UGOSTITELJE! Lubuten otvara hotel, a ovako izgleda UNUTRA (FOTO)

Podeli vest

Čuveni francusko-egipatski dizajner obuće koji se na svetskom tronu decenijama naizmenično smenjivao s kolegom Manolom Blanikom Kristijan Lubuten ovih dana priprema otvaranje svog prvog hotela u živopisnom mestu Melides, udaljenom 130 kilometara od Lisabona.

Hotel nazvan "Vermeljo", što u prevodu s portugalskog znači "crveno", na neki način je i po Lubutenovom priznanju omaž upravo đonovima čuvenih cipela koje su ga proslavile. 

Prvih dana aprila hotel otvara svoja vrata, a kako prenosi portugalska štampa, ovo je tek početak ugostiteljske ere velikog Lubutena. Planira da otvori još tri objekta.

 

 

Budući da voli da putuje i da skoro u svakom mestu koje mu se dopadne otvara i radionicu, Lubuten je krajem 80-ih godina prošlog veka zavoleo ovaj kraj Portugalije.

 

 

Nekoliko godina kasnije odlučio je da kupi sebi kuću baš u tom mestu, a pre četiri godine kupio je i staro zdanje koje je sada, uz pomoć prijatelja i gradonačelnika Melidesa, pretvorio u hotel. 

Lubuten je angažovao svoju dugogodišnju prijateljicu, arhitektu Madalenu Kahado za dizajn hotela. Enterijer je kombinacija drvenih podova, mozaika rađenih po meri i ručno oslikanih murala, uz predivne severnoafričke i evropske komade nameštaja.

 

 

Hotel ima samo 13 soba, ali je svaka od njih priča za sebe i po bojama i neobičnom nameštaju. Predivna bašta je delo Lubutenovog prijatelja, pejzažnog arhitekte Luija Beneša, a glavni kuvar je Portugalac David Abreu, bivši zaposleni hotela "Four Seasons" u Lisabonu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija