• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.04.2023

17:45

BRZO I EFIKASNO! Obojite vaskršnja jaja za 15 minuta sa samo 3 sastojka!

Shutterstock

Zanimljivosti

BRZO I EFIKASNO! Obojite vaskršnja jaja za 15 minuta sa samo 3 sastojka!

Podeli vest

Čak i ako niste u stisci sa vremenom ili samo tražite način da modernizujete tradicionalnu pripremu za praznike, uskršnja jaja možete napraviti uz pomoć boja za hranu.

Potrebne su vam boje za hranu, voda i sirće. To je tako jednostavno. Farbanje jaja prehrambenim bojama je prvi korak ka ukrašavanju vaskršnjih jaja, a ako nemate želju ili mogućnost da se detaljnije bavite njihovim ukrašavanjem, dovoljno je samo da ih ofarbate, prenosi BetterHomesAndGardens. Navode da vam je potrebno samo 15 minuta da napravite 10 uskršnjih čestitki.

Foto: Shutterstock

Kako farbati uskršnja jaja bojom za hranu

Potrebni sastojci:

Voda
Sirće
Male činije
Metalna kašika
Tvrdo kuvana jaja
Gumene rukavice
Uputstva

Korak 1: Tvrdo skuvajte jaja

Uzmite šerpu vode i u njoj tvrdo skuvajte 10 jaja. Brže će se kuvati na pari. Ostavite ih u frižideru najmanje sat-dva da se ohlade. Ako nameravate da jedete uskršnja jaja, imajte na umu nekoliko važnih saveta. Prema Američkom odboru za jaja, ne bi trebalo da jedete tvrdo kuvana jaja koja su bila van frižidera više od dva sata. Trebalo bi da imate dovoljno vremena da ofarbate ohlađena jaja i vratite ih u frižider u roku od dva sata.

Korak 2: Pripremite posude sa bojom

Dok se jaja hlade, pomešajte boju. Dodajte 1 kašičicu belog sirćeta i 20 kapi boje za hranu u staklenu činiju dovoljno veliku da umočite jaje. Zatim dodajte ½ šolje ključale vode. Napravite onoliko činija boje koliko želite, a zatim ohlađena jaja izvadite iz frižidera.

Foto: Pixabay

Korak 3: Umočite jaja

Pre nego što počnete da farbate, pripremite površinu na koju ćete staviti farbana jaja da se osuši. Za lakše čišćenje možete koristiti pleh za kolače prekriven papirnim ubrusom. Možda ćete želeti da nosite zaštitne rukavice jer boja za hranu može zaprljati vaše prste.

Nakon što ste sve pripremili, metalnom kašikom umočite svako jaje u boju, lagano ga mešajte dok ne postignete željeni intenzitet boje. Kašikom izvadite jaje iz boje i pažljivo ga stavite na papirni peškir da se osuši. Zatim možete ukrasiti uskršnja jaja po želji dodavanjem šljokica, crteža ili jednostavnih nalepnica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija