• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.04.2023

08:35

OVA PRAVILA KEJT MIDLTON MORA DA POŠTUJE! Zabranjeno joj je da jede ostrige, ne sme da grli Vilijama u javnosti, a evo koju BOJU LAKA mora da ima

EPAimages

Zanimljivosti

OVA PRAVILA KEJT MIDLTON MORA DA POŠTUJE! Zabranjeno joj je da jede ostrige, ne sme da grli Vilijama u javnosti, a evo koju BOJU LAKA mora da ima

Podeli vest

Vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton mora da poštuje pravila koja pokazuju da njen život nije uvek glamurozan, a otkako se udala za princa Vilijama ona je morala da se prilagodi načinu života i pravilima za život na dvoru kraljice Elizabete II.

Ta pravila postavila je pokojna kraljica, a neka od njih se nisu nikada menjala, poput onog da ona nema pravo da zarađuje za život ili da grli supruga u javnosti, prenosi Bličer brejker.

Princeza nikada ne sme da daje autograme, odnosno može da potpisuje samo zvaničn dokumente koje je prethodno odobrila kraljica, a razlog za to pravilo leži u strahu da bi neko mogao da falsifikuje dokumenta u ime člana kraljevske porodice.

Foto: EPAimages

Kejt Midlton

 

Kejt nije dozvoljeno ni da profitira od bilo kakvog posla kojim se bavi, pa tako svoje fotografije može samo da objavljuje, ne i da ih prodaje. Zabranjeno joj je da jede dagnje ili ostrige, a pravilo je uvedeno iz zdravstvenih problema koje ova hrana predstavlja ako se ne čuva pravilno. Jedno od pravila odnosi se u na boju laka za nokte, koja mora da bude prirodna ili bledo roze.

Takođe ni Kejt ni bilo koji član kraljevske porodice ne može da glasa ili podnese neki zahtev britanskom parlamentu, jer moraju da budu neutralni kako ne bi narušili ugled porodice.

Dok je bila mlađa Kejt je nosila odvažniju odeću, dok danas nosi uglavnom elegantnu u kojoj se ne vidi puno kože, a kada se radi o bojama crnu boju može da nosi samo tokom žalosti i povremeno za noćne događaje. Jedno od najneobičnijih pravila je zabrana igranja društvene igre Monopol jer, smatraju, može da napravi razdor u porodici.

Foto: Tanjug/AP

Članovi kraljevske porodice ne bi trebalo da putuju zajedno istim avionom, brodom ili vozom, a to pravilo doneto je kako bi se sprečilo da potencijalni naslednici britanskog trona umru zajedno u slučaju nesreće. Kao i drugi članovi kraljevske porodice, Kejt ne može da pripada nijednoj veri osim protestantskoj anglikanskoj, budući da je monarh Velike Britanije i vrhovni poglavar Protestantske anglikanske crkve.

Zabranjeno je i grljenje ili ljubljenje partnera u javnosti, niti ga drži za ruke, a to pravilo je naredila pokojna kraljica Elizabeta II koja je smatrala da je javno iskazivanje naklonosti neprihvatljivo. Kejt uvek mora da hoda dva koraka iza supruga, ne sme da koristi društvene mreže, niti da ima privatni račun.

Ona uvek mora da izgleda besprekorno i da redovno posećuje salone za ulepšavanje, a magazini u Engleskoj tvrde da Kejt obično ide u kozmetički salon tri puta nedeljno.

Žene kraljevske porodice moraju da nose šešire na svim svečanim događajima, a posle 18 sati samo tijare i krune. Takođe, od Kejt se očekuje da obezbedi da se njena deca uvek dobro ponašaju. Kejt Midlton uvrštena je 2012. godine na listu 100 najuticajnijih žena na svetu lista Tajms.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija