• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.05.2023

13:30

NIJE SVEJEDNO GDE DRŽITE OGLEDALO U STANU! Sprečite ulazak negativne energije u dom

Freepik.com

Zanimljivosti

NIJE SVEJEDNO GDE DRŽITE OGLEDALO U STANU! Sprečite ulazak negativne energije u dom

Podeli vest

Prema principima Feng šuija, položaj ogledala u kući može imati značajan uticaj na energiju i atmosferu prostora.

Evo nekoliko smernica o tome kako pravilno postaviti ogledala u skladu sa Feng šuijem:

Univerzalna funkcija ogledala

Ogledala su poznata po tome što reflektuju svetlost i prostor, te se smatraju moćnim alatom za privlačenje i aktiviranje energije. Stoga se preporučuje postavljanje ogledala na mestima gde je potrebno povećati svetlost, proširiti prostor ili usmeriti energiju.

Odbijanje negativne energije

 Ogledala se mogu koristiti i za odbijanje negativne energije ili loših uticaja. Na primer, postavljanje ogledala naspram vrata ili prozora može sprečiti ulazak nepoželjne energije u prostoriju.

Proširivanje prostora

Ogledala se često koriste kako bi se prostor vizuelno proširio. Postavljanje ogledala na zidu naspram prozora ili vrata može stvoriti iluziju većeg prostora i poboljšati protok energije.

Foto: pexels.com

Ogledalo u domu

Obrnuto postavljanje ogledala

U Feng šuiju se veruje da je najbolje izbegavati postavljanje ogledala nasuprot kreveta. Ogledala koja su direktno okrenuta prema krevetu mogu izazvati osećaj nelagodnosti, poremetiti spavanje i stvarati previše aktivne energije u prostoru.

Pazite na refleksije

Kada postavljate ogledala, obratite pažnju na to šta se reflektuje u njima. Ogledala koja reflektuju nered, oštre ivice ili nepoželjne predmete mogu stvarati disharmoniju i negativnu energiju. Pokušajte postaviti ogledala tako da reflektuju lepe i inspirativne elemente u prostoru.

Prostor za dobrodošlicu

Ogledala se često koriste i u ulaznim prostorima kako bi stvorila dobrodošlicu i aktivirala energiju dolaska. Postavljanje ogledala blizu ulaznih vrata može pomoći da se energija  ravnomerno rasporedi po celoj kući.

Ako želite primeniti Feng Šui principe u vašem domu, najbolje je da se posavetujete sa stručnjakom kako biste dobili personalizovane smernice i savete za postavljanje ogledala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija