• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.10.2023

14:01

Abortirala je sa 26 godina, zbog karijere! Glumica Džoan Kolins otvorila dušu o surovom Holivudu

EPA, shutterstock

Zanimljivosti

Abortirala je sa 26 godina, zbog karijere! Glumica Džoan Kolins otvorila dušu o surovom Holivudu

Podeli vest

Glumica Džoan Kolins je odlučila da u 90. godini progovori o Holivudu i seksizmu.

Džon Kolins, glumica i spisateljica, imala je zavidnu karijeru, ali u kojoj je bilo mnogih kako dobrih, tako i loših strana.

- Holivud se mnogo promenio jer su ga uglavnom preuzele korporacije, a korporacije su te koje sada prave filmove. Svaki film ima poruku, a meni je dosta poruka - rekla je ona za Njujork post.

Otišla je da vidi letnji megahit sa Margo Robi, Barbi, koji je posvećen osnaživanju žena.

- Mislila sam da je Robi sjajna i da su svi glumci dobri, ali nisam bila oduševljena. Ali, vremena su se promenila... To je ono što mladi ljudi danas žele, pretpostavljam.

Borba protiv seksualnih napada

U svojim memoarima, "Behind the Shoulder Pads", Kolinsova opisuje kako se borila protiv seksualnih napada filmskih izvođača, nakon što ju je Merilin Monro upozorila na holivudske vukove - a izdvojila je Derila Zanuka, tadašnjeg potpredsednika produkcije u "20th Century Fox".

- Udišući dim cigare preko puta mene, prosiktao je, "Nisi imala nikoga, dok me nisi pronašla, dušo. Ja sam najveći i najbolji i mogu celu noć." Bila sam toliko šokirana, pa sam samo otrčala na set - kaže glumica.

Foto: EPA

Džoan Kolins

Abortus sa 26 godina

Zvezda takođe piše o pobačaju u 27. godini nakon što je zatrudnela sa tadašnjim verenikom Vorenom Bitijem. Seća se trenutka kada je saopštila vest Bitiju.

- "Trudna?" upitao je zbunjenim glasom malog dečaka. "Kako se ovo dogodilo?" - piše ona.
- Batlerovo je. Ili je to možda bezgrešno začeće - rekla sam sarkastično.

- "Ovo je strašno, rekao je on."

Kolinsova jasno stavlja do znanja da njena karijera ne bi preživela da je rodila dete. Ona napominje da su rane 1960-e bile "mračni dani za žene i devojčice".

Abortus je tada bio ilegalan praktično svuda. U strahu da će završiti u skrivenoj klinici, Biti ju je otpratio do bivšeg hirurga u Nju Džersiju. Ujutro tokom postupka, Kolinsova je pokušala da ga otkaže.

Troje dece

Međutim 23-godišnji Biti, čija je karijera tek krenula, rekao joj je:

- Dušo, ne možemo. Ne možemo to... Dete bi nam sada uništilo obe karijere. Znaš da bi.  Glumica kaže da je "vrištala od besa" u junu 2022. kada je Vrhovni sud SAD eliminisao ustavno pravo na abortus.

Kolins je potom dobila troje dece, Taru i Sašu Njuli, sa svojim drugim mužem, glumcem i kompozitorom Entonijem Njulijem, i Kejti, sa trećim mužem, Ronom Kasom, kao i četvoro unučadi.

- Da sam imala dete u 20-im godinama, ne bih imala karijeru - zaključila je ona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija