• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.10.2023

23:20

Najbolji Feng šui saveti za uređenje malog stana:! Čisti prozori, sređen hodnik i organizovana spavaća soba garantuju dobru energiju

Shuterstock

Dom i porodica

Najbolji Feng šui saveti za uređenje malog stana:! Čisti prozori, sređen hodnik i organizovana spavaća soba garantuju dobru energiju

Podeli vest

Stručnjaci savetuju da održavate dobru energiju svog doma sledeći nekoliko saveta.

Najvažniji feng šui saveti za uređenje malog stana su:

Očistite prozore

Redovno perite prozore, a trudite se da stalno održavate čistoću u svim uglovima stana. Nigde ne bi trebalo da bude nepotrebnog smeća.

Ono je izvor negativne energije koja brzo može napuniti malu sobu i postati izvor stalnih problema u mnogim životnim oblastima.

Foto: Shuterstock

 

 

Obratite posebnu pažnju na ulazna vrata

U feng šuiju ulazna vrata kuće smatraju se glavnim izvorom Či energije (koja ulazi u stan), pa je njeno stanje izuzetno važno za uspostavljanje sklada u bilo kojoj kući ili sobi.

Ako je vaš stan mali, morate osigurati da ulaz u njega bude što čistiji i otvoreniji.

To će vam omogućiti da u kuću unesete maksimalnu moguću količinu energije, koja će negovati vaš životni prostor.

Zato koristite kompaktni nameštaj, jarko osvetljenje, svetlu ili umirujuće boje, kao i minimalističke predmete enterijera koji će izgledati sjajno i u najmanjim hodnicima za ukrašavanje predsoblja (ili onog dela stana koji obavlja svoje funkcije). Pored toga, ne skupljajte na vratima ogromnu količinu cipela i odeće.

Pravilno organizujte mesto za spavanje

Prostor spavaće sobe smatra se jednim od najvažnijih sektora u kući. Uostalom, ovde se osoba odmara nakon napornih radnih dana, a takođe prikuplja snagu i energiju pre početka novog dana.

Stoga, ako ne možete da odvojite zasebnu sobu, obratite pažnju na svoj krevet. Ako je moguće, podelite dnevni boravak i prostor za opuštanje velikim komadima nameštaja. To mogu biti velike saksije za cveće ili police za knjige.

Obratite pažnju na ono što vidite kada se probudite i odete u krevet. To ne treba biti televizor, računar ili korpa za veš. Umesto toga, ispred kreveta stavite jedan od talismana feng šuija (ili nešto prijatno za vas), koja će vas svako jutro pozdravljati i puniti pozitivnom energijom za ceo dan pred vama.

Foto:  

Foto: Shuterstock

 

 

Koristite ogledala

Ona proširuju prostor, privlače više svetlosti, a kuću napune pozitivnom energijom. Ogledala su posebno korisna u malom stanu, kome je potrebno vizuelno povećanje prostora.

Odaberite velika ogledala koja se stapaju s vašim dekorom i postavite ih tako da unose što više svetlosti u vaš dom ili reflektuju nešto prelepo.

Najbolja mesta za ogledala su istočna, jugoistočna i severna zona vašeg stana.

Čak i ako prvi put ne možete da uredite svoju kuhinju-studio tako da je ona udobno i uredno nameštena prema Feng Shui-u, ne zaustavljajte vaše pokušaje da postignete sklad u prostoru.

Na kraju ćete pronaći opciju koja je najprikladnija za vas, koja neće samo ugoditi oku, već će vam omogućiti i uživanje u svim prednostima Či energije koja nesmetano teče kroz vašu kuću.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija