• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.12.2023

09:30

Smatrali su je najlepšom ženom Holivuda! Kim Besindžer je imala  burne ljubavi, prevarila je muža, patila od paničnih napada, a najviše je pamte po ovom filmu (FOTO)

profimedia

Zanimljivosti

Smatrali su je najlepšom ženom Holivuda! Kim Besindžer je imala burne ljubavi, prevarila je muža, patila od paničnih napada, a najviše je pamte po ovom filmu (FOTO)

Podeli vest

Kim Besindžer, slavna holivudska lepotica, koja nije imala lak život, nedavno je proslavila 70. rođendan.

Kim Besindžer se proslavila ulogama u brojnim sjajnim filmovima, a pored veličanstvene karijere, imala je i fascinantan privatni život, pun uspona i padova.

Foto: profimedia

 

 

Sanjala da bude glumica

Kim je rođena kao treće dete džez muzičara i plivačice. Još od detinjstva je govorila da će biti glumica. U šesnaestoj godini je pobedila na takmičenju "Miss Junior" izvodeći pesmu iz mjuzikla "My Fair Lady".

Početkom sedamdesetih odlazi u Njujork gde počinje da radi kao model u "Ford Modeling Agency."

Između snimanja i revija pohađala je časove glume, a u raznim klubovima je nastupala pod pseudonimom Čelsi. Posle toga se seli u Los Anđeles i glumi u serijama kao što su: "Čarlijevi anđeli" i "Six Million Dollar Man".

 

Bondova devojka i fatalna zavodnica

Njena prva filmska uloga je bila u filmu "Hard Country". Pažnju na sebe je privukla kad se slikala za "Plejboj" (1983), a ubrzo zatim dobija ulogu Bondove devojke u filmu „Nikad ne reci nikad“ sa Šonom Konerijem. Nakon toga je glumila sa Bertom Rejnoldsom i Robertom Redfordom.

Glumila je i u erotskom trileru „9 1/2 nedelja“ sa Mikijem Rorkom. U njemu je tumačila fatalnu zavodnicu, a ovaj film ju je proslavio.

 Nakon filma "Betmen" snimala je sve gore filmove, a odbila je ulogu u filmu "Niske strasti", koji je kasnije postao pravi filmski hit.

Foto: profimedia

 

 

Buran ljubavni život

Iako je poznat njen brak sa Alekom Boldvinom, Kim se udala jednom pre njega, i to za šminkera Rona Snajdera-Britona 1980. godine. Bili su zajedno 9 godina, a razorila ih je Kimina afera sa Ričardom Girom 1986.

Ron je pronašao ljubavna pisma, pa ih je pratio do restorana gde ih je video kako se ljube. Narednih godina su Ron i Kim pokušavali da spasu svoj brak, ali su se na kraju ipak razveli. Kim je bivšem mužu 8 godina plaćala alimentaciju od 9000 dolara mesečno.

Nakon razvoda, bila je u vezi sa Džonom Pitersom, kao i sa Prinsom, slavnim pevačem, a 1990. je upoznala glumca Aleka Boldvina.

Upoznali su se na setu i nastavili da glume zajedno u nekoliko ostvarenja. Venčali se se, a ćerku Ajrlend su dobili 1995. Brak je trajao do 2000, a razvod je finalizovan 2002. godine.

Njihova veza bila je burna, protkana ludom ljubavlju i emocijama, a Alek bi joj često govorio: --- -- Znaš li da te mrzim? 

On je o Kim uvek govorio kao o najlepšoj ženi koju je sreo, kao i to da nikada nije mogao da poveruje da će se jednog dana zaista rastati.

Kim je danas u vezi sa frizerom Mičem Stounom, i to od 2014. godine, a svoju privatnost ne eksponiraju.

Foto: profimedia

 

Borba sa agorafobijom

U HBO dokumentarcu "Panika", snimljenom 1999. godine, Kim je govorila o paničnim napadima i tome kako je razvila agorafobiju, kao i da nije mogla da napusti kuću 6 meseci nakon što je imala panični napad u jednoj radnji.

Počelo je dok je bila u školi, a osećala se jako usamljeno i bila joj je potrebna pomoć, koju nije mogla da nađe.

Na kraju joj je pomogao klinički psihijatar, doktor Ronald.

Doktor mi je dao novi početak, naučila sam ponovo da vozim. To je bio proces, nikada mi neće biti lako da ustanem javno pred publikom. Mislim da mi je bolje, ali to su sitni koraci - ispričala je Kim.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija