• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.03.2024

11:50

Ove slavne žene dobile su svoju Barbi lutku! 8 novih barbika za 8. mart (FOTO)

profimedia

Zanimljivosti

Ove slavne žene dobile su svoju Barbi lutku! 8 novih barbika za 8. mart (FOTO)

Podeli vest

Povodom ovogodišnjeg Međunarodnog dana žena kompanija "Matel", koja proizvodu čuvenu barbiku, odlučila je da oda počast osam žena iz raznih krajeva sveta koje su svojim trudom, radom i uspehom postale pravi uzori, a jedna od njih je i jedinstvena glumačka diva Helen Miren.

Glamurozna lutka slavne glumice u ruci drži kip Oskara koji je osvojila 2006. za ulogu u filmu "Kraljica". Ipak, lutka nije obučena u njenu tadašnju modnu kombinaciju. Lutka, naime, nosi plavu haljinu, a kosa joj je obojena u plavo, te tako imitira odvažan i upečatljiv izgled koji je glumica izabrala za pojavljivanje na Filmskom festivalu u Kanu 2023. godine. Uz statuu Oskara dolazi i lepeza koju je Helen Miren tada nosila, ali i ostali modni dodaci.

Foto: profimedia

Helen Miren

Legenda filma, koja je u hit filmu "Barbi" imala ulogu naratorke, izjavila je da ovaj potez "Matela" smatra velikim komplimentom.

- Apsolutno sam oduševljena svojom barbi. To što me je barbi izabrala za uzora veliki je kompliment i nešto što ne bih ni u najluđim snovima mogla zamisliti da će mi se dogoditi u ovoj životnoj fazi. To je vrlo posebna stvar i nešto što mogu dodati na listu svojih najdražih dostignuća. Uz to što sam Dama Britanskog carstva, uz osvojenog Oskara i zvezdu holivudskom Bulevaru slavnih, sada imam i svoju barbiku - izjavila je 78-godišnja glumica.

Foto: profimedia

Kajli Minog

O odevnoj kombinaciji za koju su se odlučili iz "Matela" i samom izgledu njene barbi replike Helen Miren je rekla:

- Kompleksnost i detalji na lutki su izvanredni, sviđa mi se što lutka Barbi nosi jedan od mojih omiljenih izgleda na crvenom tepihu, to je bio prvi put ikada da sam imala plavu kosu i bilo je tako uzbudljivo. Volim da se igram sa scenskom modom i to mi donosi neizmernu radost i mislim da bi ta radost trebalo da bude večna. Trešnja na vrhu torte je moja lutka, koja ima minijaturnog Oskara.  Reprodukcija je apsolutno savršena.

Foto: profimedia

 

Mirenina lutka jedna je od osam lutaka napravljenih prema slavnim ženama koje su veliki uzori, a njihova kreacija slavi Dan žena, ali i 65. godišnjicu barbike.

Osim britanske glumice, svoje lutke su dobile i australijska pevačica Kajli Minog i njena kanadska koleginica Šanaja Tvejn, američka glumica Viola Dejvis, brazilska influenserka Maira Gomez, meksička rediteljka, producentkinja i scenaristkinja Lila Aviles, japanski model Nikol Fudžita i nemačka komičarka Enisa Amani.

Foto: profimedia

Šanaja Tvejn

Komentarišući lansiranje novih lutaka na "Matelovoj" veb-strani, Krista Berger, viša potpredsednica kompanije "Matel", rekla je:

- Barbina priča nikada nije bila samo o njoj. Radi se o velikom broju devojčica koje je ona nadahnula i milionima priča koje im je pomogla da zamisle.

Proteklih 65 godina barbi je koristila svoju globalnu platformu kako bi podstakla devojčice da sanjaju velike snove, istraže svoj neograničeni potencijal i usmere vlastitu priču kako bi oblikovale svoju budućnost.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15