• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.07.2024

13:00

Megan Markl i princ Hari šokirali svet novim potezom! Prekinuli su tradiciju dugu 64 godine

EPA Images

Zanimljivosti

Megan Markl i princ Hari šokirali svet novim potezom! Prekinuli su tradiciju dugu 64 godine

Podeli vest

Megan Markl i princ Hari su odlučili da promene prezimena svoje dece, princeze Lilibet i princa Arčija. Oni se od sada prezivaju Saseks.

Novi potez Megan Markl i princa Harija je iznenađenje za kraljevsku porodicu. Naime, davne 1960. godine tajno veće odlučilo je da će potomci kraljice Elizabete II, osim onih koji imaju titulu princeze ili princa ili žena koje će se udati, nositi prezime Mountbaten-Vindsor. 

Ali, princ Hari i Megan Markl rekli su da tako više neće moći. Oni su nova prezimena svoje dece - Saseks - objavili na svojoj kraljevskoj veb stranici sussex.com.

Foto: EPAIMAGES

 

Neke je ova odluka šokirala, a drugi tvrde da je ovo odluka koja je značajna za Harijevu porodicu jer pokazuje njihovo zajedništvo i snagu.

- Stvarnost je vrlo jednostavna - biti Saseks je njihov posao, a porodica sada prvi put ima isto prezime. To je velika stvar za svaku porodicu. To predstavlja njihovo ujedinjenje i njima je to trenutak ponosa - rekao je izvor blizak porodici.

U međuvremenu, odluka para da koristi kraljevske titule svoje dece postala je pomalo „iznenađujuća“, a mnogi su ih optužili da se hvale svojim vezama sa britanskom kraljevskom porodicom, prenosi ndtv.

Megan Markl i princ Hari su nedavno snimljeni u retkom zajedničkom izlasku na svečanoj dodeli nagrada ESPY u Los Anđelesu, koju je vodila teniserka Serena Vilijams. Ona se našalila na račun slavnog para, a detalje o tome možete pogledati klikom na ovaj LINK.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Srbija i Srpska pod opsadom! Gde je ubica policajca? Budi se šiptarski terorizam!
Live TV

Srbija i Srpska pod opsadom! Gde je ubica policajca? Budi se šiptarski terorizam!

Ko je izvršio teroristički napad i ubio jednog policajca i ranio drugog. Ilegalni kanali svakako postoje, tu se valja sve i svašta. Postoji dosta crnih ruta na našim prostorima. Srbija više nije toliko bezbedna od terorista. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su advokat Nebojša Perović, bivši protivterorista Radomir Počuča i Avram Izrael, inženjer telekomunikacija.

18.07.2024

18:47

Šokantna saznanja o ubici policajca! Osam puta bežao iz zatvora! Da li je imao pomoć iznutra? (VIDEO)
Live TV

Šokantna saznanja o ubici policajca! Osam puta bežao iz zatvora! Da li je imao pomoć iznutra? (VIDEO)

Poslednja informacija koju imamo da je Hajziri Artan ubio policajca Nikolu Krsmanovića u Loznici. Zvaničnici su se oglasili sa izjavom da je ovo teroristički akt. Potraga za osumnjičenim i dalje traje. Prema nepotrvđenim informacijama, jedan od njegovih jataka je uhapšen. Na ovu temu, ali i o pokušaju atentata na Donalda Trampa, u "Info danu" govorili su Nikola Šainović, bivši premijer Srbije, politikolog Vladimir Kljajić i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije.

18.07.2024

16:45

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija